Sosyal Medya

Güncel

Avrupa'da aşırı sağ durmuyor: Bu kez Norveç'te Kur'an provokasyonu

Danimarka ve Finlandiya'nın ardından bu kez Norveç'te aşırı sağcılar, büyük bir skandala imza attı. Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen'de gösteri yapan aşırı sağcı grup SION, Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını ve Kur'an-ı Kerimlerin toptan yok edilmesini istedi. SION yöneticisi ise Kur'an-ı Kerim'i yere fırlatarak Müslümanlara hakaretler yağdırdı.



Norveç'te Ä°slamın yasaklanması için bir gösteri yapan aşırı saÄŸcı 'Norveç'in Ä°slamlaÅŸmasını Durdurun (Stop Islamisation of Norway-SION)' grubunun yöneticisi Anna Braten, Kur'an-ı Kerim'i yere fırlatarak Müslümanlara hakaretler yaÄŸdırdı.
 
"KUR'AN-I KERÄ°MLER TOPTAN YOK EDÄ°LMELÄ°"
 
Norveç'in baÅŸkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoÄŸun yaÅŸadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı saÄŸcı grup SION, Norveç'te Ä°slam'ın yasaklanmasını istedi. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuÅŸmada Norveç'te Ä°slam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerimlerin toptan yok edilmesi gerektiÄŸini savundu.
 
Daha sonra yırtmak için eline Kur'an-ı Kerim'i alan Braten'e polis müdahale etti. Polis müdahalesinden sonra Kur'an-ı Kerim'i yere atan Braten, Müslümanlara hakaret yaÄŸdırdı. Norveç haber ajansı NTB'ye açıklamada bulunan Oslo Emniyet MüdürlüÄŸünden Inge Lansrud, Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyon baÅŸladıktan sonra gösteriye izin vermediklerini belirtti.
 
Norveçli aktivist ve Müslümanlardan oluÅŸan 30 kiÅŸilik grup da Ä°slam karşıtı eyleme sert tepki göstererek karşı gösteri yaptı.
 
NE OLMUÅžTU?
 
Geçen ay da Danimarka'da aşırı saÄŸcı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketi lideri Rasmus Paludan'ın Müslümanların yoÄŸun yaÅŸadığı semtte Kur'an-ı Kerim'i yakıp Müslümanlara küfür etmesi büyük tepki çekmiÅŸti. Ä°ki hafta öncede Finlandiya'da aşırı saÄŸcı Önce Finlandiya Ä°nsanı Partisi (Suomen Kansa Ensin) BaÅŸkanı Marco de Wit, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yönelik çalışmalarında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak büyük bir provokasyon yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.