Sosyal Medya

Güncel

Trump yine Londra Belediye Başkanı'na yüklendi: Tam bir ezik

ABD Başkanı Trump, 'Londra’nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı var. Han, tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor.' diye konuştu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Twitter'da Londra Belediye BaÅŸkanı Sadık Han ile ilgili "Londra'nın bir an önce yeni bir belediye baÅŸkanına ihtiyacı var. Han tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor.” dedi.

Trump, Ä°ngiliz yazar ve belgesel yapımcısı Katie Hopkins'in Londra'da son 20 saatteki suç sayısına dikkat çeken “Bıçakçı-Åžehirde 20 saatlik güncelleme: 2 kiÅŸi bıçaklanarak öldü, 1 kiÅŸi silahla öldürüldü, 3 kiÅŸi bıçaklandı ama ölmedi. Wandsworth & Tower Hamlets. Han'ın Londonistan'ı burası.” paylaşımına yorum yaptı.

Trump, "Londra'nın bir an önce yeni bir belediye baÅŸkanına ihtiyacı var. Han, tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor.” görüÅŸünü savundu.

Trump, 3 Haziran'daki Ä°ngiltere seyahatinin hemen başında, uçağının Stansted Havalimanı'na inmesinin hemen ardından ziyarete karşı çıkan Han'ı Twitter'da hedef almıştı.

ABD BaÅŸkanı Trump mesajında, "Anlatılanlara göre Londra Belediye BaÅŸkanı olarak çok kötü bir iÅŸ çıkaran Sadık Han, Ä°ngiltere'nin en önemli müttefiki olan ABD'nin ziyarette bulunan baÅŸkanına karşı aptalca bir edepsizlik göstermekte. Bana deÄŸil, Londra'daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik." ifadelerini kullanmıştı.

Müslüman olan Han'ı New York Belediye BaÅŸkanı Bill de Blasio'ya benzeten Trump, aradaki farkı Londra Belediye BaÅŸkanı'nın "yarı boyda" olması ÅŸeklinde göstermiÅŸti. 

Londra'da Trump karşıtı gösterilerde Han'ın verdiÄŸi izin çerçevesinde "bebek Trump" ÅŸeklindeki dev bir balon da kullanılmıştı.

Trump için kırmızı halı serilmesine karşı çıkan Han, Trump'ı 1930 ve 1940'lardaki Avrupalı diktatörlere benzetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.