Sosyal Medya

Selçuk Özdağ: Korku dili Ak Parti'yi var eden sebeplere aykırıydı

Eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Korku dili Ak Parti'yi var eden sebeplere aykırıydı. Bunun zararlarını gördük. Hala aynı dili konuşan bakanlar var. Bunlar Ak Parti'ye çalışmıyorlar." dedi.



Son zamanlarda Ak Parti'nin politikalarına yönelik çıkışları ve eleÅŸtirileriyle dikkatleri çeken, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile birlikte hareket eden eski AKP Manisa Milletvekili Selçuk ÖzdaÄŸ, isim vermeden bazı bakanlara eleÅŸtirilerini yöneltti. "Korku iklimi hakim kılmaya çalışılarak iktidar olunamaz." diyen ÖzdaÄŸ, "Korku dili AK partiyi var eden sebeplere aykırıydı. Ä°stanbul'da bunun zararlarını hep beraber gördük. Hala aynı dili konuÅŸan bakanlar var. Bunlar AK partiye çalışmıyorlar, toplumu dalga dalga baÅŸka yerlere itiyorlar. Bu böyle devam ettikçe de bu çözülme ve çürüme büyüyerek devam edecektir." ifadelerini kullandı. 
 
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden AKP'ye eleÅŸtiren ÖzdaÄŸ, dikkat çeken eleÅŸtirlerde bulundu. ÖzdaÄŸ, "Dost acı söyler, çünkü doÄŸruyu söyler" hatırlatmasında bulunarak, "Bu böyle devam ettikçe çözülme ve çürüme büyüyerek devam edecektir. Bu böyle devam etmeli mi, etmemeli mi? Kararını, karar merciinde olanlar verecek." diye yazdı.
 
ÖzdaÄŸ ÅŸunları kaydetti:
 

 

1- Siyaset bir iman iÅŸi deÄŸil, bir yönetim iÅŸidir. Dolayısıyla her zaman yönetme liyakati-ehliyeti olanı aramak gerekir. Ne yazık ki, siyaset bizde en kutsal alanlardan biri haline getirilmiÅŸtir.
 
2- Ä°slam'ın öncüleri böyle bir siyaset anlayışına sahip deÄŸildi. Yeri geldiÄŸinde sahabiler  Hz. Ebubekir'den, Hz. Ömer'den hesap sormuÅŸlardır. Hz. Ömer'e söylenen," seni kılıçlarımızla düzeltiriz" sözü bugün neredeyse bir vecize halini almıştır.
 
3- Aradan asırlar geçti, artık bir Hz. Ebubekir, bir Hz. Ömer gelmeyecek.  Onlar Peygamberin en yakın ve en ÅŸanlı arkadaÅŸları olmalarına raÄŸmen hem eleÅŸtirildiler hem de kendileri sık sık nefislerini sıgaya çektiler. Onlara söylenenleri bugün hiçbir siyasi lidere söyleyemezsiniz.
 
4- Ä°stisnaları var ama her biri kendi çapında bir eleÅŸtirilmezdir. Her birinin yanında da yeterince dalkavuk bulunur, görevleri liderlerini parlatıp cilalayarak çıkar saÄŸlamak, ona buna saldırarak itibar kazanmaktır.
 
5- Zaman zaman bu köÅŸede faydalı gördüÄŸüm konularda fikirlerimi yazarım. Elbette bu görüÅŸlere katılmayanlar olabilir. Çünkü her birimiz gerçeÄŸin farklı bir yanını görüyor olabiliriz. Gönül isterdi ki, bu eleÅŸtirilere beni ve okuyucuları ikna eden cevaplar verilsin.
 
6-Ancak bu yapılmak yerine hemen her defasında -kiÅŸiliÄŸimize yönelik- karalamalar yapıldı. Benim neredeyse kiÅŸiliÄŸimi bile birilerine borçlu olduÄŸum ifade edildi.
 
7- Esbabül müsebbib Allah'tır. Ä°nsanlar bir takım ÅŸeylere aracı olabilirler ama gerçek müsebbip Allah'tır. O dilemedikçe bu kainatta bir yaprak bile oynayamaz. Sahip olduÄŸum ve olduÄŸumuz her ÅŸey için önce Allah'a ÅŸükran borçluyuz. Onun için ona her zaman ÅŸükür makamındayım.
 
8- Bir fani ile münasebetimiz esnasında kazanan hiç bir zaman tek taraf olmaz.Bir taraf hep veren, bir taraf hep alan konumunda deÄŸildir. Bizi bazı makamlara layık görenler iane olsun diye deÄŸil, o makamların vasıflarına sahip olduÄŸumuz, bir ÅŸeyler verebildiÄŸimiz için layık görmüÅŸlerdir.
 
9- Liyakati görmezden gelerek aslında siz bir hiçtiniz, sizi falan parti, falan siyasetçi -haÅŸa-yoktan var etti demek birilerine uluhiyet isnat etmektir ki bu asla kabul edilemez. Ayrıca bu tip eleÅŸtirilere karşı Fatih Sultan Mehmet’in ÅŸu vecizesini hatırlatmakta fayda görüyorum.
 
10- Fatih’e, evliyanın himmet ve duasıyla zafer kazandınız dendiÄŸinde elini kılıcına atarak bu kılıcın da hakkını unutmayın demiÅŸti. Ben de aynısını diyorum. KeÅŸke eleÅŸtirilerimiz karalama ve itibarsızlaÅŸtırma gibi görüleceÄŸine -ya dedikleri doÄŸruysa - mantığı ile ele alınabilseydi.
 
11- Bugün AK parti de çok farklı bir konumda olurdu. Ben Suriye politikasın da yanlışlar olduÄŸunu söyledim, böyle saldırı pozisyonuna geçileceÄŸine -olabilir- nazarı ile bakılsaydı, belki bugün yaÅŸadığımız kuÅŸatılmışlık hali söz konusu olmayacaktı.
 
12- Bizim görevimiz demokrasi kültüründen kutup yıldızı kadar uzak Suriye'ye demokrasi götürmek deÄŸildir. Bizim görevimiz, önce milli menfaatlerimizi ve milletimizin huzur ve güvenliÄŸini korumaktır. Parti Genel BaÅŸkanlığını uhdesinde bulunduran BaÅŸkanlık sistemi yanlıştı, hata dedim. 
 
13- Aradan bir yıl geçti, Türkiye'de ne deÄŸiÅŸti, daha mı iyiye gittik, kiÅŸi başına düÅŸen milli gelir mi arttı, bürokratik oligarÅŸi mi bitti vb. Hangi problemlerimiz çözüldü? Türkiye'nin böyle bir ihtiyacı var mıymış?
 
14- Üstelik bugün bu sistemin dünyada uygulanan baÅŸkanlık sistemleri ile bir alakasının bulunmadığı, partili yönetim sistemi olduÄŸu görülüyor. DiÄŸer yandan daha kucaklayıcı, daha uzlaÅŸtırıcı bir siyaset dilinin kullanılması gerektiÄŸini savundum.
 
15- Korku iklimi hakim kılmaya çalışılarak iktidar olunamaz. Korku dili AK partiyi var eden sebeplere aykırıydı. Ä°stanbul'da bunun zararlarını hep beraber gördük. Hala aynı dili konuÅŸan bakanlar var. Bunlar AK Parti'ye çalışmıyorlar, toplumu dalga dalga baÅŸka yerlere itiyorlar.
 
16- AK partinin ana sorunu, konuÅŸanlar deÄŸil, konuÅŸana saldıranlar, önüne geleni aÅŸağılayanlar, tezyif edenler, iftira atanlar; belki, baÅŸka hiç bir yerde gazetecilik yapamayacakları için istikballerini AK partinin istikbaline baÄŸlayan dalkavuk gazetecilerdir, gazeteci geçinenlerdir.
 
Bu böyle devam ettikçe de bu çözülme ve çürüme büyüyerek devam edecektir. Bu böyle devam etmeli mi, etmemeli mi? Kararını, karar merciinde olanlar verecek. Dost acı söyler, çünkü doÄŸruyu söyler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.