Sosyal Medya

Güncel

Kürecik'in bulunduğu Malatya'da 'NATO'dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın' feryadı yükseldi!

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından cuma namazı sonrası Malatya Soykan Meydanı'nda 'NATO'YA VE ÜSLERİNE HAYIR CUMASI' temalı basın açıklaması düzenlendi.



Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır Ä°nisiyatifi tarafından cuma namazı sonrası Malatya Soykan Meydanı'nda 'NATO'YA VE ÜSLERÄ°NE HAYIR CUMASI' temalı basın açıklaması düzenlendi.
 
Basın açıklaması Mehmet Kocaaslan hocanın Kur'anı Kerim tilavetiyle baÅŸladı. Kur'an tilavetinin ardından kısa bir konuÅŸma yapan ilahiyatçı Mehmet Kocaaslan Kürecik NATO Radar Üssünün kapatılmasını istedi.
 
Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Türkiye NATO'dan Çıksın Üsler Kapatılsın, Kürecik Ä°ncirlik Kapatılsın, Kahrolsun Amerika Kahrolsun Ä°srail, Katil Amerika Türkiye'den Defol, Anadolu Uyan Ä°zzetini KuÅŸan, Siyonist Devlet Yıkılacak Elbet, Gazze'ye Selam DireniÅŸe Devam sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını aktivist Bahir Ayın okudu.
 
Okunan basın açıklamasının tam metni aÅŸağıdaki ÅŸekildedir:
 
Bismillahirrahmanirrahim.
 
Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!
 
Her ayın ilk Cuma gününde gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz basın açıklamamızı bu ay bayram tatili nedeniyle Haziran’ın ikinci Cumasında gerçekleÅŸtiriyoruz.
 
Bu vesileyle Rabbimizden Kudüs’ümüzün özgür olduÄŸu, ülkemizdeki NATO üslerinin kapatıldığı ve Büyük Åžeytan ABD’nin iÅŸgalinden kurtulduÄŸumuz bayramları bize göstermesini niyaz ediyoruz.
 
Tabi bu duamızın gerçekleÅŸmesi için de millet olarak bu yolda adımlar atmamızın ve sarsılmaz bir irade göstermemizin zaruri olduÄŸunun da bilincindeyiz ve bu yüzden her ayın ilk Cumasında meydanlardayız.
 
Kıymetli basın mensupları ve muhterem vatandaşlarımız!
 
ABD’nin öncülüÄŸündeki Åžer Ä°ttifakı, emperyalizme ve Siyonizm’e boyun eÄŸmeyen ülkelere karşı fiili bir savaÅŸ içerisindedir. ABD, kendisine boyun eÄŸmeyen ülkeleri her yönden kuÅŸatma altına almakta, yer altı-yer üstü kaynaklarına çökmekte ve etnik ve mezhebi bahanelerle anti emperyalist ülkeleri bölmeye çalışmaktadır.
 
Malumunuz olduÄŸu üzere son aylarda S-400 ve F-35 konusunda Büyük Åžeytan Amerika Türkiye’ye tehdit üstüne tehdit yaÄŸdırıyor, sürekli bize aba altından sopa göstermeye devam ediyor ve içiÅŸlerimize burnunu sokuyor.
 
Son olarak ABD SavaÅŸ Bakanlığı yani Pentagon, geçen Cuma günü Türkiye’ye bir tehdit mektubu göndererek S-400’lerin Rusya’dan alınması halinde başımıza gelecekleri sıraladı. Bu mektuba göre Ankara S-400’lerin alımında kararlı olduÄŸu için, ABD’de eÄŸitimleri devam eden 42 Hava Kuvvetleri personelinin eÄŸitimleri sonlandırıldı, F-35 eÄŸitimi için Kasım ayına kadar Amerika’ya gelmesi beklenen 34 pilot da artık istenmiyor, ayrıca Türkiye’ye ait ÅŸirketlere parça üretimi için artık sipariÅŸ verilmeyecek.
 
DiÄŸer taraftan Büyük Åžeytan ABD; Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Siyonist Ä°srail ve Mısır ile birlikte Türkiye’yi, Lübnan’ı ve Filistin’i devre dışı bırakarak Akdeniz’deki 3 trilyon dolarlık doÄŸalgaz yataklarını oldubittiye getirerek gasp etmek istiyor.
 
ABD’nin tüm bu pervasızlıkları karşısında halkımızın hükümetten beklentisi NATO’dan çıkmamız için gereken süreci baÅŸlatması ve NATO üslerini derhal kapatmasıdır.
 
Ä°lk olarak da 2016/8858 sayılı, meclis kararı olmadan NATO güçlerinin 72 saat içinde topraklarımızda konuÅŸlandırılmasını ön gören Bakanlar Kurulu kararı derhal iptal edilmelidir. Bu Bakanlar Kurulu kararı, daha 3 sene önce ABD-NATO destekli ve patentli hain darbe giriÅŸimin yaÅŸandığı ülkemiz için çok büyük riskler doÄŸurmaktadır.
 
Türkiye artık ABD’nin yani NATO’nun ön karakolu ve emir eri olma zilletinden bir an önce kurtulmalıdır. Elimize geçen bu tarihi fırsatı hükümet heba etmemelidir. Gün, ülkemize giydirilen bu deli gömleÄŸini yırtıp atma ve prangalarımızdan kurtulma günüdür.
 
Ä°ktidardan beklentimiz Nato'dan çıkma ve NATO üslerine kilit vurup ülkedeki tüm conileri kovmalarıdır. Ä°ktidara diyoruz ki, bizler ABD'ye uydu Ä°srail'e kalkan olmsk istemiyoruz. Bu talebimiz Ä°slami ve insanidir.
 
Biz, tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum KuruluÅŸlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini bu konuda toplumu cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.
 
Biz, ülkemizde anti emperyalist ve anti Siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk Cumasında burada olacağız. Her ayın ilk Cuma gününü ‘NATO’YA VE ÜSLERÄ°NE HAYIR CUMASI’ olarak çeÅŸitli etkinliklerle ihya edeceÄŸiz Ä°nÅŸallah. BaÅŸta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluÅŸları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bu önemli konuda Anadolu’muzun tüm ÅŸehirlerinde harekete geçmeye çağırıyoruz.
 
Kıymetli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!
 
Mübarek Ramazan ayının son Cuma gününde Türkiye’de ve dünyada meydanlara çıkarak Dünya Kudüs Günü’nü büyük bir coÅŸku coÅŸku ve kararlılık içerisinde ihya eden tüm müminleri tebrik ediyoruz.
 
Dünya Müslümanlarının Kudüs Günü’nde alanları doldurması, kumarbaz Trump’ın Siyonist damadı Kushner’in hazırladığı sözde barış planı olan ‘Yüzyılın AnlaÅŸması’ projesinin tarihin çöplüÄŸüne atılacağının müjdesini verdi bizlere.
 
Allah’ın izniyle Filistin ve Kudüs davasını tasfiye etmek amacı taşıyan bu ÅŸer plan baÅŸarısızlığa mahkumdur, tabi bu konuda biz Müslümanlar üzerimize düÅŸen vazifeleri hakkıyla yerine getirirsek..
 
Bu arada her hafta Cuma günü Gazze’de Siyonist Rejimle temas noktalarına giderek insanlık dışı ablukanın kalkması için gösteri düzenleyen Filistinli kardeÅŸlerimizi Malatya’dan selamlıyoruz. Onlar bir iki saat sonra yine yürüyüÅŸ ve gösterilere baÅŸlayıp haklarını savunmak için Siyonist askerlerle çatışmaya girecekler. DesteÄŸimiz ve duamız Gazzeli kardeÅŸlerimizle.
 
Öte yandan Yemen'de masumları katleden, Filistin'i Ä°srail'e peÅŸkeÅŸ çeken ve 15 Temmuz hain darbe giriÅŸimine destek veren katil Suud'a bazı sözde aydınların mavi boncuk dağıtmasını da anlamakta zorlanıyoruz.
 
Değerli basın mensupları ve muhterem vatandaşlarımız!
 
BilindiÄŸi gibi 15 Temmuz, ABD-NATO destekli FETÖCÜ hain darbe giriÅŸimin yıldönümü. Biz inisiyatif olarak normalde 5 Temmuz Cuma günü yapacağımız basın açıklamasını 14 Temmuz Pazar günü yapacağız inÅŸallah.
 
Basın açıklamamızı, 14 Temmuz Pazar günü 81 ili temsilen 81 araçlık bir konvoyla 15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminde genç yaÅŸta ÅŸehit düÅŸen KEMAL EKŞİ kardeÅŸimizin muhterem babası EKREM EKŞİ aÄŸabeyimizin de teÅŸrifleriyle Siyonist Ä°srail’in ve büyük Åžeytan ABD’nin güvenliÄŸini saÄŸlayan Kürecik NATO Radar Üssü’nün önünde okuyacağız.
 
Programın detaylarını ileriki günlerde sosyal medya üzerinden ilan edeceÄŸiz. Tüm Türkiye’deki kardeÅŸlerimizi ve özellikle de Malatyalı hemÅŸerilerimizi 14 Temmuz’da Kürecik NATO Radar Üssü’nün kapısında yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.
 
KÜRECÄ°K NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR Ä°NÄ°SÄ°YATÄ°FÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.