Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Görmez: Küçük meselelere ilişkin farklı dini bilgilerimizden ötürü ihtilaf ediyoruz

Eski Diyanet İşleri Başkanı, yeni İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yalova’da düzenlenen bir etkinlikte konuştu.



Eski Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı, yeni Ä°slam DüÅŸünce Enstitüsü BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yalova’da düzenlenen bir etkinlikte konuÅŸtu.
 
“DÄ°NÄ° BÄ°LGÄ° BÄ°ZÄ° BÄ°RLEÅžTÄ°RMEYE GELDÄ° ŞİMDÄ° DÄ°NÄ° BÄ°LGÄ° BÄ°ZÄ° PARÇALIYOR, BÖLÜYOR”
 
Görmez, Ä°slam dünyasında bir bilgi karmaÅŸasıyla karşıya kalındığını belirtti. Eski Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, kaos ve anarÅŸinin yaÅŸandığını söyleyerek ÅŸunları kaydetti:
 
"Dini bilgi bizi birleÅŸtirmeye geldi. Åžimdi dini bilgi bizi parçalıyor, bölüyor. Küçük küçük meseleler üzerinden ihtilaf ediyoruz. Vahdetimizi bozuyor ama daha yakın zamanlardan itibaren yeni bir durumla karşı karşıyayız, dijital esaret. Dijital esaretle birlikte dünya bir ekran medeniyetine dönüÅŸtü. Bütün insanlık da o ekran medeniyetinin önünde sadece pasif seyreden, seyirci talebelere dönüÅŸtü. Bir ekran medeniyeti ve o ekranların önünde herkesin ekran önünde mahkum olduÄŸu dini bir dünya ile karşı karşıyayız."
 
“GÖRSEL Ä°DRAKÄ°N EGEMENLİĞİ Ä°NSANLARI ŞİRKE GÖTÜRMÜÅžTÜR”
 
Görmez, idraklerin ölümünün görsel idrakin egemenliÄŸiyle baÅŸladığını belirterek ÅŸunları söyledi:
 
"Ä°nsanoÄŸlunun bir duyusal hissi idrakleri var. Görmek, bakmak, iÅŸetmek vesaire. Aklın idraki var, kalbin idraki var, ruhun idraki var. Bunlar içinde görsel idrak egemen olduÄŸu zaman, insan sadece gördüÄŸüne inandığı zaman, gaybı idraki kaybettiÄŸi zaman, manevi idraki kaybettiÄŸi zaman, yücelmeyi, yükselmeyi, miracı terk ettiÄŸi zaman, manadan manaya yürüyüÅŸü terk ettiÄŸi zaman görsek idrak egemen olur insanda. Görsel idrakin egemenliÄŸi insanları ÅŸirke götürmüÅŸtür."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.