Sosyal Medya

Güncel

Teksas'ta FETÖ'nün okul başvurusuna ret

ABD'nin Teksas Eyaleti Eğitim Kurulu, FETÖ üyelerinin yeni bir sözleşmeli okul açma girişimine izin vermedi. FETÖ'nün ABD yapılanmasını araştıran gazeteci Mark Hall, bölgedeki yeterli okul sayısı ve yapılan başvuruda problemlerin olmasınının gerekçe görüldüğünü belirtti.



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ABD'nin Teksas eyaletinde yeni bir sözleÅŸmeli okul açma giriÅŸimine izin verilmedi. 
 
Teksas Eyaleti EÄŸitim Kurulu, FETÖ'nün Teksas'taki en büyük okul aÄŸlarından Harmony Public Schools'da üst düzey yöneticilik yapan Soner Tarım'ın yeni okul baÅŸvurusunu oybirliÄŸiyle reddetti. Söz konusu okul baÅŸvurusunun Harmony Public Schools yerine, yeni bir aÄŸ olduÄŸu olduÄŸu belirtilen Royal Public Schools adıyla yapılması dikkati çekti. 
 
Konuya iliÅŸkin açıklamada bulunan Teksas Eyaleti EÄŸitim Kurumu yetkilisi DeEtta Culbertson, baÅŸvurunun reddedildiÄŸini onaylasa da sebebine iliÅŸkin detay vermekten kaçındı.
 
Kısa bir zaman önce Teksas Eyaleti EÄŸitim Kurulu üyeleri tarafından tanık olarak dinlenen ve FETÖ'nün ABD yapılanmasını araÅŸtıran gazeteci Mark Hall da konuya dair AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Hall, daha önce Harmony Public School ağında üst düzey görev yapan Tarım'ın, buradan ayrılarak Teksas'ın Austin ve Houston ÅŸehirlerinde Royal Public Schools adı altında yeni bir okul yapılanması kurmaya çalıştığını söyledi.
 
"8 OKUL AÇMAYI PLANLIYORLAR"
 
Ä°lk planlara göre 8 okulun açılması beklendiÄŸini fakat bu sayının daha sonra 4'e düÅŸürüldüÄŸünü belirten Hall, okul baÅŸvurusunun Teksas Eyaleti EÄŸitim Kurulu tarafından verilen ret kararı sayesinde tamamen iptal olduÄŸunu ifade etti. 
 
Hall, bölgedeki yeterli okul sayısı ve yapılan baÅŸvuruda problemlerin olmasının ret kararına gerekçe olarak görüldüÄŸünü aktardı.
 
Öte yandan, 15 üyeli eÄŸitim kurulunun çoÄŸunun FETÖ'nün terör örgütü olarak algılamadığını, tehdit olarak görenlerin ise açıktan söyleyemediklerini vurgulayan Hall, tanıklığı esnasında FETÖ örgütüne iliÅŸkin anlattıklarının 'komplo teorisi' olarak görüldüÄŸünü kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.