Sosyal Medya

Güncel

Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye

Tuzla'da, otomobiline erik çekirdeği attığı gerekçesiyle 11 yaşındaki çocuğu darbeden sanık, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'kasten yaralama' suçlarından 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.



Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, tutuklu sanık Ufuk ÖzüdoÄŸru, maÄŸdur M.Y.K. ve ailesi ile tarafların avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık ÖzüdoÄŸru, olay günü aracı ile arkadaşının dükkanına gittiÄŸini anlatarak, "Aracımla caddeden aÅŸağı doÄŸru inerken çatır çatır sesler duydum. Trafik ışıklarına geldiÄŸimde sesler yoÄŸun bir ÅŸekilde gelmeye baÅŸladı. Arabama taÅŸlar atıldığını düÅŸündüm. Arabamı durdurdum ve aÅŸağı indim. Yaklaşık 5-6 çocuk gördüm. Onlara yapmayın dediÄŸim halde bana el kol hareketleri yaparak küfürler ettiler. Aracın maddi deÄŸerinden ziyade rahmetli babamdan kaldığı için manevi deÄŸeri vardı." dedi.

Daha sonra aracından inerek çocukların peÅŸine düÅŸtüÄŸünü anlatan ÖzüdoÄŸru, "Yalnızca bir çocuÄŸu yakalayabildim. Darbetme niyetim yoktu. Zaten piÅŸman olmuÅŸtum. ÇocuÄŸu yakalayınca elleriyle yüzünü kapatmıştı. Ben de çocuÄŸun ellerine vurdum. Kaçan çocuklar nerede dedim. Mahallede olduÄŸunu söyledi. Mahalleye geldik çocukla birlikte. Mahallenin arka tarafında aÄŸaçlık bir alan varmış. Buraya girmeden ÅŸöyle bir baktım yakaladığım çocuk da arkadaÅŸlarına seslendi. ÇocuÄŸu alıkoyma gibi bir niyetim de yoktu. Yalnızca bir elim çocuÄŸun omuzundaydı. Zorla tutmadım. Kaçmak istese kaçardı." diye konuÅŸtu.

Daha sonra olay yerine gelen Gülin Kaya'nın "çocuÄŸa vuramazsın" demesi üzerine annesi olduÄŸunu düÅŸünerek çocuÄŸu bıraktığını kaydeden ÖzüdoÄŸru, "Bu olay yaÅŸandıktan sonra piÅŸmanlık duydum. Olaydan sonra zaten evine gidip özür dileyecektim. O sırada polisler gelince gidemedim. Teslim oldum. Çocuklar her ne kadar ifadelerinde erik çekirdekleri attıklarını söyleseler de bu beyanlar doÄŸru deÄŸildir. Olay nisan ayında olmuÅŸtur. Bu ayda eriklerin çekirdekleri olmaz. Ben maÄŸdurum. Ben uzlaÅŸmak istiyorum. Ben kin beslemiyorum kimseye." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bunun üzerine mahkeme hakimi, üzerine atılı suçların uzlaÅŸmaya tabi olmadığını sanığa söyledi.

OLAYIN ÇOCUK ÜZERÄ°NDEKÄ° TRAVMATÄ°K ETKÄ°LERÄ° SÜRÜYOR 

MaÄŸdur M.Y.K'nin babası Yasin Koçak da sanıktan ÅŸikayetçi olduÄŸunu ve katılma talebinin bulunduÄŸunu belirterek, "Olay esnasında evimdeydim. Gülin Kaya evimize geldi. OÄŸlumun yüzünün sol tarafı komple darp içerisindeydi. ÇocuÄŸum konuÅŸamıyordu çenesi titriyordu. Hatta çocuÄŸumu bana getiren Gülin Kaya da titriyordu. Cezalandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

DuruÅŸmada hazır bulunan pedagog Ümit Tayfun Gürtekin, maÄŸdur ile duruÅŸma öncesi yapılan görüÅŸme ve gözlem sonucunda, iddia edilen olayın çocuk üzerinde travmatik etkilerinin sürdüÄŸünü, sanıkla yüzleÅŸtiÄŸi zaman olayı tekrar hatırlar duruma geldiÄŸini ve sanığın bulunduÄŸu ortamda ifade vermesinin saÄŸlıklı olmayacağını belirterek, mahkemenin uygun görmesi halinde sanığın duruÅŸma salonundan çıkarılması görüÅŸünde olduÄŸunu söyledi.

Mahkeme hakimi, bu talebi kabul ederek sanık ÖzüdoÄŸru'nun geçici olarak duruÅŸma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

"YERDEYKEN SURATIMA TEKME ATTI"

Pedagog eşliğinde beyanı alınan mağdur M.Y.K ise şunları anlattı:

"Amcamlardan geliyordum. Bakkalın önünde mahalle maçı yapmış arkadaÅŸlarımı gördüm. Erik yiyelim dedik. Mahallemizde erik aracı vardı. Sahibi de aracın yanında oturuyordu. Ä°zin isteyip erik topladık. Sonra yolun oradaki çimenlikte oturup erikleri yiyip, aÅŸağıdaki yola doÄŸru atıyorduk. YediÄŸimiz eriklerin çekirdekleri kırmızı ışıkta duran bir araca gelmiÅŸ. Ä°ki arkadaşım arabanın sahibinin geldiÄŸini görmüÅŸ. Biz ÅŸaka zannettik. Ä°ki arkadaÅŸ kaçtılar. Biz de kaçmaya baÅŸladık. Ben de orada bulunan bir sitenin güvenliÄŸine doÄŸru giderken ÅŸahıs beni tuttu. Benim yüzümün sol tarafına eliyle vurdu. Yere düÅŸtüm. Enseme doÄŸru yumruk atmaya baÅŸladı. Yerdeyken suratıma tekme attı. O sırada topladığım eriklerin bir kısmı cebimden düÅŸmüÅŸtü."

Kendisini döven kiÅŸinin "Beni arkadaÅŸlarının yanına götür" dediÄŸini anlatan M.Y.K, "Ben de korktuÄŸum için mahalleye götürdüm. Åžahıs mahallede arkadaÅŸlarımı göremeyince 'Ben sana ne yapacağımı biliyorum.' dedi. Mahallenin yakınındaki ormanın içine götürdü. Ormana götürürken de 'Siz elinize bomba aldınız, pimi çektiniz bekliyorsunuz. Size Aydınlı'yı dar edeceÄŸim.' dedi. Sonra Gülin Kaya isimli kadın geldi. 'Sen ne yapıyorsun burada çocuÄŸa' dedi. O da 'Arabama taÅŸ atmasaydı' dedi. Gülin abla da 'Polisi arayacağım' deyince ÅŸahıs küfür etti. Beni de Gülin ablaya doÄŸru itti. Gülin abla da bana 'Evine kaç' dedi. Ben eve gittim." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Tanık olarak beyanı alınan Gülin Kaya ise olay günü evde yemek yaptığı sırada bir çocuÄŸun bağırma sesini duyduÄŸunu, balkona çıktığında bir kiÅŸinin çocuÄŸu darbettiÄŸini gördüÄŸünü kaydederek, "Ben sanığın çocuÄŸu kolundan tutarak götürdüÄŸünü gördüm. Daha sonra takip edip ormanlık alana gittiÄŸimde sanığın çocuÄŸun kolundan tuttuÄŸunu gördüm. 'ÇocuÄŸu dövemezsin.' dedim. Polisin geleceÄŸini söyleyince çocuÄŸu bana doÄŸru itti. Ben de çocuÄŸa kaçmasını söyledim." diye konuÅŸtu.

Yeniden söz verilen sanık Ufuk ÖzüdoÄŸru, "Ben yaptıklarımdan piÅŸmanım, Hiçbir kötü niyetim yoktu. Ormanlık alan deÄŸildi. AÄŸaçlık bir alandı. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

SANIK TAHLÄ°YE EDÄ°LDÄ°

Mahkeme, sanık Ufuk ÖzüdoÄŸru'nun üzerine atılı bulunan "küçük çocuÄŸa karşı cebir tehdit veya hile kullanarak kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "basit yaralama" suçlarını iÅŸlediÄŸine dair kuvvetli suç ÅŸüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmasına karşın, delillerin büyük oranda toplanmış olması, bu aÅŸamadan sonra delillerin karartılacağına, tanık üzerinde baskıda bulunulacağına dair somut bir tehlikenin bulunmaması, tutuklamanın bir tedbir olması gibi gerekçelerle tahliyesine karar verdi.

Sanığın yurt dışına çıkışının yasaklanması ve her hafta cuma günleri ikametine en yakın polis merkezine giderek imza atma ÅŸeklinde adli kontrol altına alınmasına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruÅŸmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ufuk ÖzüdoÄŸru'nun "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak olan kiÅŸiye kasten yaralama" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 4 yıl 6 aydan, 15 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.