Sosyal Medya

Güncel

ABD'den İran Devrim Muhafızları'nın Irak'taki bağlantılarına yaptırım

ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Irak'ta bağlantılı olduğu belirtilen şirket ve iki yöneticisine yaptırım kararı aldı.



ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Donald Trump yönetiminin, BaÄŸdat'taki South Wealth Resources Company (SWRC) adlı ÅŸirket ve bu ÅŸirketin iki yöneticisi Mekki Kazım Abdül Hamid El Esadi and Muhammed Hüseyin Salih El Hasani'ye yaptırım kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ÅŸirketin, Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Irak'taki yapılanması ile baÄŸlantılı olduÄŸu ve bu yapılanmaya yüz milyonlarca dolar deÄŸerinde silah kaçırdığı savunuldu.

Ayrıca, SWRC ile El-Esadi ve El-Hasani'nin, Kudüs Gücü'ne, ABD'nin yaptırımlarını delerek Irak mali sistemine ulaÅŸma imkanı saÄŸladığı öne sürüldü.

Yaptırımlar gereÄŸi, söz konusu ÅŸirket ve yöneticilerin ABD'deki mal varlıkları dondurulacak ve Amerikan ÅŸirketleri ya da kiÅŸiler bu kiÅŸi ve ÅŸirketlerle iÅŸ yapamayacak.

ABD-Ä°RAN GERÄ°LÄ°MÄ° 

ABD'de Donald Trump yönetimi, 2015'te imzalanan nükleer anlaÅŸmadan 8 Mayıs 2018'de çekildiÄŸini açıklamıştı.

Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

Ä°ran yönetimi, ABD'nin nükleer anlaÅŸmadan tek taraflı çekilmesinin yıl dönümünde Washington'un yaptırımlarına karşılık nükleer anlaÅŸmadaki faaliyetlerini kısmen durdurduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.