Sosyal Medya

Soylu Karamollaoğlu'nun pasaportundaki terör isnadı sonrası aradı mı?

Saadet Partisi Genel Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, Halk Tv'de katıldığı televizyon programında, 24 Haziran seçimlerinin ardından başına gelen skandal bir olayı açıklamış ve kendisine pasaport deÄŸiÅŸtirmek için gittiÄŸi nüfus müdürlüÄŸünde kayıtlı olan sistemde isminin karşısına 'terör' ifadesinin yazıldığını öÄŸrendiÄŸini kaydetmiÅŸti.
 
Saadet Partisi Genel Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı. Ä°ÅŸte açıklamanın tam metni:
 
"Genel BaÅŸkanımız Sayın Temel KaramollaoÄŸlu’nun bir TV programında, “Terör” isnadı gerekçesiyle kendisine pasaport verilmeyiÅŸi hakkında yaptığı deÄŸerlendirme birçok basın kuruluÅŸunda haber olmuÅŸ ve ilgili kurumlardan çeÅŸitli açıklamalar yapılmıştır. Programda kısmen ifade edilen ve gerek haberlerde gerekse kurumların açıklamalarında yer alan hataların düzeltilmesi açısından aÅŸağıdaki bilgilerin paylaşılması zaruri olmuÅŸtur.
 
Genel BaÅŸkanımız Sayın Temel KaramollaoÄŸlu’nun bir TV programında, “Terör” isnadı gerekçesiyle kendisine pasaport verilmeyiÅŸi hakkında yaptığı deÄŸerlendirme birçok basın kuruluÅŸunda haber olmuÅŸ ve ilgili kurumlardan çeÅŸitli açıklamalar yapılmıştır. Programda kısmen ifade edilen ve gerek haberlerde gerekse kurumların açıklamalarında yer alan hataların düzeltilmesi açısından aÅŸağıdaki bilgilerin paylaşılması zaruri olmuÅŸtur:
 
1. Genel BaÅŸkanımız 24 Haziran 2018 seçimleri akabinde davetli olduÄŸu uluslararası bir toplantıya katılmak üzere 06.07.2018 tarihinde Ankara Ä°l Nüfus MüdürlüÄŸüne bizzat giderek Diplomatik Pasaport baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtur.
 
2. BaÅŸvuru esnasında, “Terör” isnadı gerekçesi ile Genel BaÅŸkanımıza pasaport verilemeyeceÄŸi yetkililer tarafından kendisine ifade edilmiÅŸtir.
 
3. Bu vahim durumun sebebinin öÄŸrenilmesi ve ivedilikle düzeltilmesi için Nüfus VatandaÅŸlık Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü ve Sivas ValiliÄŸi nezdinde yürütülen ÅŸifahi görüÅŸmeler neticesinde, bu durumun ancak Emniyet Genel MüdürlüÄŸü ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından düzeltilebileceÄŸi bilgisi edinilmiÅŸtir.
 
4. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarlığı ile yapılan ÅŸifahi görüÅŸmeler ve giriÅŸimler sonucunda Ä°çiÅŸleri Bakanlığı yetkililerince bizzat Genel BaÅŸkanımız aranarak “Güvenlik soruÅŸturması kaydındaki ‘Terör’ isnadının kaldırıldığı ve pasaportunun Ä°l Nüfus MüdürlüÄŸünden kendisine teslim edileceÄŸi” ifade edilmiÅŸtir.
 
5. Genel BaÅŸkanımız baÅŸvurudan 6 gün sonra (12.07.2018) pasaportunu teslim almıştır.
 
6. Söz konusu açıklamada Genel BaÅŸkanımızın dikkat çektiÄŸi husus pasaportunun iptali deÄŸil, bir siyasi parti Genel BaÅŸkanı ve CumhurbaÅŸkanı Adayının güvenlik soruÅŸturması kaydına “Terör” ifadesinin yerleÅŸtirilmesi ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığının düÅŸtüÄŸü üzüntü verici durumdur.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.