Sosyal Medya

Güncel

BM'den Yemen'e 'Hudeyde anlaşması' güvencesi

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in Hudeyde anlaşmasını doğru bir şekilde uygulayacağına dair Yemen'e güvence verdi.



CumhurbaÅŸkanlığı Ofis Müdürü Abdullah el-Uleymi, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten Özel Temsilci Griffiths'in Hudeyde anlaÅŸmasını doÄŸru bir ÅŸekilde uygulayacağı ve Stockholm AnlaÅŸması'na baÄŸlı kalacağı yönünde güvence aldı."ifadelerini kullandı.

Uleymi, CumhurbaÅŸkanı Hadi ile BM Genel Sekreteri Siyasi Ä°ÅŸlerden Sorumlu Yardımcısı Rosemary DiCarlo arasında dün akÅŸam gerçekleÅŸen görüÅŸmenin yapıcı ve verimli geçtiÄŸini, barış görüÅŸmeleriyle alakalı tüm meselelerin konuÅŸulduÄŸunu, Stockholm AnlaÅŸması'nın tam bir ÅŸekilde uygulanması konusunun da ele alındığını kaydetti.

Hadi, dün akÅŸam Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da BM Genel Sekreteri Siyasi Ä°ÅŸlerden Sorumlu Yardımcısı DiCarlo ile bir araya gelmiÅŸti.

GörüÅŸmede, BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'e Husilerin oyunlarına kanma suçlaması yönelten Hadi, Husilerin Hudeyde limanında tek taraflı olarak Griffiths ile koordineli ÅŸekilde yeniden konuÅŸlandıklarını duyurmalarının kabul edilemez olduÄŸunu vurgulamıştı.

BM Özel Temsilcisi Martin Griffiths, uzun süredir Yemen hükümeti tarafından ağır suçlamalara maruz kalıyor. Alanda elle tutulur hiçbir sonuç elde edemediÄŸi ve bu konuda yeterli olmamakla eleÅŸtirilen Griffiths, yapılan anlaÅŸmaların uygulanması konusunda olumsuz davranışlarda bulunmak ve Husilerin yanında yer almakla suçlanıyor.

Söz konusu eleÅŸtirilere karşı BMGK'den yapılan yazılı açıklamada, "BMGK, Yemen Özel Temsilcisi Griffiths'e tam desteÄŸinin altını çizdi ve tüm tarafları yapıcı ve sürekli bir ÅŸekilde özel temsilciyle çalışmaya davet etti." ifadesine yer verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.