Sosyal Medya

Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ operasyonu: 48 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik mahrem imam soruşturması kapsamında 52 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruÅŸturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli 48'i muvazzaf 52 kiÅŸi hakkında gözaltı kararı verildi. 

BaÅŸsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleÅŸtikleri belirlenen 50 astsubay ile bu kiÅŸileri yönetip yönlendiren 2 "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

Gözaltı kararı çıkarılan ÅŸüpheli askerlerin 48'inin aktif görevde olduÄŸu, diÄŸer 2 astsubay hakkında idari tedbir uygulandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekiplerince, Ankara merkezli 25 ilde düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonlarda, 33 ÅŸüphelinin yakalandığı öÄŸrenildi.

Ayrıca hakkında gözaltı kararı verilen 2 mahrem imamın, önceki operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadelerinde isimlerinin geçtiÄŸi belirtildi. Åžüphelilerden birinin Tarım ve Orman Bakanlığında diÄŸerinin ise SaÄŸlık Bakanlığında aktif görevde olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.