Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden ABD'nin 'Endişeliyiz' kararına sert tepki

ABD Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği 'ABD-Türkiye ittifakına yönelik endişelerin ifade edilmesi' başlıklı kararına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi: Karar, Türkiye ile ABD arasındaki köklü dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.



DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiÄŸi 'ABD-Türkiye ittifakına yönelik endiÅŸelerin ifade edilmesi' baÅŸlıklı kararın, iki ülke arasındaki köklü dostluk ve müttefiklik iliÅŸkileriyle hiçbir ÅŸekilde baÄŸdaÅŸmadığını duyurdu.
 
Bakanlık tarafından, dün ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen 'ABD-Türkiye Ä°ttifakına Yönelik EndiÅŸelerin Ä°fade Edilmesi' baÅŸlıklı karara iliÅŸkin yazılı açıklama yapıldı.
 
"HAKSIZ VE TEMELSÄ°Z Ä°DDÄ°ALAR"
 
Açıklamada, söz konusu karara iliÅŸkin, "Karar, evvelce de açıkladığımız üzere, Türkiye ile ABD arasındaki köklü dostluk ve müttefiklik iliÅŸkileriyle hiçbir ÅŸekilde baÄŸdaÅŸmamaktadır. Kararda Türkiye'nin dış politikası ve yargı sistemi hakkında yer verilen haksız ve temelsiz iddiaların kabul edilmesi asla mümkün deÄŸildir." ifadeleri kullanıldı.
 
Türkiye'nin her zaman dost ve müttefik ülkeler arasında görüÅŸ farklılıklarının giderilmesinin en etkili yolunun diyalog ve ülkelerin egemen kararlarına saygı gösterilmesi olduÄŸunu vurguladığına iÅŸaret edilen açıklamada, "Bunun yerine, hiçbir baÄŸlayıcılığı bulunmayan ve karşılıklı güvenin artırılmasına hizmet etmeyen kararların alınması, tehdit ve yaptırım dilinin gündemde tutulmaya devam edilmesi ve birtakım suni miadlar konulması kabul edilemez." deÄŸerlendirmesine de yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.