Sosyal Medya

Güncel

Fuat Uğur'un iddiası: Gülen intihar girişiminde bulundu

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin planlayıcısı Fethullah Gülen'in intihar girişiminde bulunduğu iddiasını okurlarına aktardı. Uğur, yazısında Gülen'e ait olduğunu ileri sürdüğü bir fotoğrafa da yer verdi.



Fuat UÄŸur, Türkiye gazetesinde "Fetullah Gülen neden intihar giriÅŸiminde bulundu?" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "Olay büyük. Çatışmanın su yüzüne çıktığının emarelerini üç aydan beri açıkça görmeye baÅŸlamıştık ama böyle bir noktaya geleceÄŸini doÄŸrusu kimse tahmin etmiyordu" ifadesini kullandı.
 
UÄŸur, birtakım iddiaları da okurlarına aktardığı yazısına ÅŸöyle devam etti:
 
"Amerikan istihbaratının ve Küresel Batı’nın FETÖ içindeki en derin mutemedi olan Mustafa Özcan ile Fetullah Gülen arasındaki çatışmadan söz ediyorum. Daha önce de bunu yazmıştım hatırlarsanız.(*)
Türkiye üzerine birtakım hazırlıklar var. AÅŸağıda daha detaylı anlatacağım. Amerikan derin devleti FETÖ öncülüÄŸünde yürütülecek yeni operasyonu Mustafa Özcan eliyle yapmak istiyor. Sebebi de ’mehdiliÄŸi’ bir takıntı hâline getiren Fetullah Gülen’in ’Olacak hadiseleri’ daha önceden haber verme saplantısı yüzünden sürekli ÅŸifreli konuÅŸması, bu ’gizem dolu’ konuÅŸmaların da Türkiye’de deÅŸifre edilmesi.
 
15 Temmuz öncesinde hâkî renkli(askerî) cübbelerle çıkıp konuÅŸmalar yapması, sözlerinin arasına sürekli olarak hazırlıkları yapılan darbe giriÅŸiminin ipuçlarını serpiÅŸtirmesi bu odaklar tarafından not edilmiÅŸti.(**)
 
Şimdi işi sıkı tutmak istiyorlar.
 
GÜLEN-ÖZCAN KAPIÅžMASI/YÜZLEÅžME
 
Mustafa Özcan iÅŸareti alır almaz Fetullah Gülen’in yazılı olarak dikte ettirdiÄŸi talimatları deÄŸiÅŸtirmeye ve üzerinde oynamaya baÅŸladı. Ancak Fetullah Gülen’in Bamteli adıyla yayınlanan video konuÅŸmalarının içeriÄŸi ile bu mesajlar birbiriyle çeliÅŸmeye baÅŸladı. Pensilvanya’daki ’tapınaÄŸa’ giden elemanları bu durumu Fetullah Gülen’e ilettiler doÄŸal olarak.
 
Kıyamet orada koptu.
 
Fetullah, Mustafa Özcan’ı yanına çağırarak hesap sordu. Ä°lginçtir Mustafa Özcan bu kez kıvırmadı, yalan söylemedi, yan yollara sapmadan doÄŸrudan doÄŸruya ’Bundan sonra süreci biz yöneteceÄŸiz’ deyiverdi.
 
NASIL İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU?
 
Bu restleÅŸme ramazandan bir ay önceydi. Fetullah Gülen ipin ucunu kaçıracağını anlayınca son kozunu oynamaya karar verdi. Kendi ölümünün örgütün dağılması anlamına geleceÄŸini çok iyi bildiÄŸinden Mustafa Özcan’ı kendi ölümüyle tehdit etti. Bunu daha önce de yapmıştı. Alenen intihar edeceÄŸini iletmiÅŸti CIA’e. Ancak Mustafa Özcan bu sözleri ÅŸantaj olarak algıladı ve ciddiye almadı. Bu arada Bamteli adlı Fetullah konuÅŸmalarının yayını da kesildi. Örgütü hem içerideki kaynakları hem de açık alan üzerinden takip eden Ümit Akdemir Bamteli’nin yayınlanmamasından kuÅŸkuya kapılıp iz sürmeye baÅŸladı. Sonunda kaynakları yukarıda anlattıklarımızla ilgili bilgileri aktardı Ümit’e.
 
Ancak son gelen bilgi inanılmazdı. Fetullah Gülen dediÄŸini yapmış ve intihar giriÅŸiminde bulunmuÅŸtu. Ancak kurtarılmıştı. Ümit’e ulaÅŸtırılan aÅŸağıdaki fotoÄŸraf intihardan kurtarılan Fetullah’ın eli. Serum takılmış ve uzun süre kaldığından dolayı da morarmış bir el.
 
 
Peki Fetullah Gülen nasıl intihar giriÅŸiminde bulunmuÅŸtu? Bu, inancına aykırı deÄŸil miydi? Sonuçta ayaküstü bin tane takiyye yapıp buna da bir kılıf bulabilirdi ama yine de intihar Müslüman olan için kesinlikle yasaklanan bir eylem. BaÅŸkasını öldürmekten daha ağır bir günah.
 
 
 
Ümit Akdemir FETÖ elebaşının günde sayısı belirsiz derecede çok kullandığı ilaçlarından bol miktarda alarak intihara teÅŸebbüs ettiÄŸini tahmin ediyor. Çünkü Fetullah cehennemde intihar eylemini gerçekleÅŸtirdiÄŸi yöntemle ceza göreceÄŸi bilgisiyle kendini bu konuda da garantiye aldı. Lâkin Fetullah’ın intiharı fark edildi ve müdahale edildi. Ramazan ayı da bu nedenle nekahetle geçti.
 
YÄ°NE KIYAFET MESAJI: BU KEZ KEFENLE
 
Aradan epey zaman geçtikten sonra Fetullah Gülen’in ilk Bamteli konuÅŸması Ramazan Bayramı münasebetiyle yayınlandı. Normalde 35-40 dakika olan Bamteli konuÅŸması ilginçtir sadece 5-6 dakikaydı.
Fetullah bembeyaz bir kıyafetle çıkmıştı bu kez.
 
Onun subliminal mesajlar vermeye meraklı olduÄŸunu bildiÄŸimiz için hemen KEFEN olduÄŸunu anladık doÄŸal olarak. Yine mesaj veriyordu örgüt elemanlarına ve aynı zamanda Mustafa Özcan’a, onun arkasındaki güçlere:
 
‘Her an kendimi öldürebilirim, örgüt dağılır ve hiçbir halt edemezsiniz!..’
 
‘Ä°ÇÄ°MÄ°ZÄ° YAKAN BÄ°R MEVZU’
 
KonuÅŸmasını dinlediÄŸinizde de zaten olan biteni, olacakları bu kez gayet ÅŸifresiz, apaçık ve net biçimde neler yapabileceÄŸini anlatmaktaydı:
 
‘Bu ramazan bayılıp bayılıp sana kulluÄŸumu gösteremedim. Gafilane geçti. Bir daha böyle ramazan olur olmaz mı, bir daha olursa da namaz kılacak kadar saÄŸlıklı olur muyuz bilemiyorum. Toprağın altında mı oluruz üstünde mi oluruz, o verilecek karara zerre kadar itiraz edecek hâlimiz yok. BaÅŸ göz üstüne deriz. Acaba biz gidince iyi mi olur, kötü mü olur onu bilemediÄŸimden dolayı, bazı büyüklerimiz de öyle diyor:
 
‘EÄŸer hayatım hayırlıysa, bir iÅŸe yarıyorsa sen yaÅŸat. Vefatım hayırlıysa sen emanetini al.’
 
Dünyada kalmak, ahirete gitmek mevzuunda kararı yine de karar sahibine bırakmak lazım.(Bu cümlede intihar ettiÄŸini itiraf ediyor ama bundan ÅŸimdilik vazgeçtiÄŸi imasında bulunuyor)
 
(Örgüte seslenerek)
 
Bugüne kadar gerekenleri yaptınız. Bundan sonra farklı bir fasla geçmek gerekiyormuÅŸ. Åžimdi sıra geldi Fatiha'ya. Bu ramazanı bayılasıya yaÅŸadığımı söyleyemem. Bu, mübalâÄŸa olur. Fakat ara sıra Ä°ÇÄ°MÄ°ZÄ° YAKAN BÄ°R MEVZU OLDUÄžUNDAN DOLAYI inÅŸallah Cenab-ı Hak o gayeyi hayali realize etmeyi muvaffak eylesin inÅŸallah...’
Evet, konuÅŸma bu.
 
Kavga aleniyete döküldü. Kartlar yeniden karıldı ve son kozlar oynanıyor.
 
23 HAZÄ°RAN HAZIRLIKLARI
 
15 Temmuz’u ABD’nin baskısıyla yapmak zorunda kaldıklarını itiraf eden FETÖ yeniden harekete geçmek için gün sayıyor. Ümit Akdemir yine bir hareketliliÄŸe iÅŸaret ediyor.
 
23 Haziran’daki seçim sonucuna göre A ve B planları hazırlanmış durumda.
 
Ama bu kez farklı. Sebebini de ben söyleyeyim.
 
15 Temmuz öncesi yazdığım ‘Cemaatçi askerlere son uyarı: Tavuk tarda sayılır’ baÅŸlıklı yazım(***) darbe giriÅŸiminde yamultulan FETÖ’yü ve onların siyasetteki uzantılarını çıldırtmıştı.
 
Åžimdi yine o yazıdaki gibi söylüyorum. Devlet bu kez de izliyor ve yakın takipte. Ama MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dediÄŸi gibi kararlı oldukları bir nokta var:
 
‘Artık mahkeme süreçleri yok.’"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.