Sosyal Medya

Güncel

Hafter güçleri, başkent Trablus’ta 3 askeri bölgeyi ele geçirdi

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’ndan bir yetkili, karadan yürütülen operasyon sonrasında ikisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı üç stratejik askeri noktanın ele geçirildiğini aktardı.



Halife Hafter liderliÄŸindeki Libya Ulusal Ordusu'ndan bir yetkili, karadan yürütülen operasyon sonrasında ikisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) baÄŸlı üç stratejik askeri noktanın ele geçirildiÄŸini aktardı.

El Arabiya'nın aktardığı bilgiye göre operasyonda birçok zırhlı araç ve uçaksavar kullanıldı.

BaÅŸkent Trablus'un güneyinde bulunan Selahaddin bölgesindeki birçok mühimmat yok edildi.

Bu arada, UMH'den bir yetkili Trablus'taki havaalanı yolunda Halife Hafter güçlerine ağır silahlarla karşılık verildiÄŸini açıkladı.

Kaynak, “Libya Ulusal Ordusu güçlerinin, Mutabakat Hükümeti güçleri tarafından püskürtüldüÄŸünü” öne sürdü.

Trablus'ta kurulan UMH BaÅŸkanlık Konseyi Fayiz Serrac Ordusu'nun Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nı yürüten Muhammed Åžerif, “yardımcı kuvvetlerle birlikte ilerlemeye ve savaÅŸmaya devam ettiklerini” söyledi. 

BirleÅŸmiÅŸi Milletler (BM) Libya Komisyon BaÅŸkanı Gasan Selama, Trablus'taki savaşın durması için taraflara “acil insani ateÅŸkes” çaÄŸrısı yapmıştı.

BM tarafından yapılan bu çaÄŸrı, taraflar arasında Nisan ayında baÅŸlayan çatışmalardan beri dördüncü kez gerçekleÅŸti.

BM daha önce yaralıların taşınması ve sivillerin tahliye edilmesi için üç kez acil ateÅŸkes çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu baÅŸlatmıştı.

BaÅŸkent Trablus etrafında devam eden ÅŸiddetli çatışmalarda, Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün açıklamasına göre ÅŸu ana kadar 300 kiÅŸi öldü.

MeÅŸruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüÄŸü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e baÄŸlı güçler arasında nisan ayından beri gündür çatışmalar yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.