Sosyal Medya

O fırçanın 'Türk kafası' etiketiyle 10 yıldır satıldığı ortaya çıktı

İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'da Milli Takım kafilesinin bekletilmesi ve bir taraftarın Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzatmasına tepkiler çığ gibi büyürken başka bir skandal daha patlak verdi. O fırçanın 'Türk kafası' etiketiyle 10 yıldır satıldığı ortaya çıktı.



10 YIL ÖNCE TÜRK KAFASI ETÄ°KETÄ°YLE SATMAYA BAÅžLAMIÅžLAR
 
2009 yılında Amerika’nın büyük ev eÅŸyası üreticilerinden Amerikan Nevell – Rubbermaid ÅŸirketi tarafından üreten tuvalet fırçalarının ABD'de ‘Turk's Head (Türk kafası)' etiketiyle satıldığı ortaya çıkmıştı. ABD'de temizlik firmasında görevli bir Türkün uyarısı sonucu fark edilen skandalın durdurulması için Türk-Amerikan Hukuki Savunma Fonu (TALDF) ÅŸirket yönetimi nezdinde giriÅŸimde bulundu ve 2008'de 90 ülkede 6.5 milyar dolarlık ev eÅŸyası satışı gerçekleÅŸtiren Rubbermaid yönetimi yaptığı inceleme sonucunda “Bu etiketleme bize ait deÄŸil. Ama biz tüm pazarlama ekiplerimizi ve satış yaptığımız süpermarketleri bu tün tanımlamanın kullanılmaması konusunda eÄŸiteceÄŸiz” sözü vermiÅŸti.
 
 
HALA SATILIYOR
 
YaÅŸanan bu olayların ardından Newell -Rubbermaid tarafından üretilen ve 'Turk's Head (Türk kafası)' ismiyle satılan tuvalet fırçaları ABD'deki Türklerin uyarıları sonucu piyasadan kaldırılmıştı. Åžirkette çalışan bir Türk'ün uyarısı sonucu fark edilen skandal ABD'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluÅŸu Türk-Amerikan Koalisyonu avukatları Bruce Fein ve David Saltzman'ın çabalarıyla önlenmiÅŸ ve Rubbermaid'ten 'Türk Kafası' isminin üründen çıkarılması, ürünün piyasadan çekilmesi ve gelecekte bu ismin kullanılmaması saÄŸlanmıştı. Rubbermaid'in Hukuk Ä°ÅŸlerinden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı John Stipancich ise TALDF'a ürünü piyasadan çektiklerini belirttiÄŸi cevabında, pazarlamacılar ve toptancılara ciddi uyarılarda bulunacağı konusunda söz vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.