Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan Filistin'e destek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ülkesinin, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) destek vermeye devam edeceğini belirtti.



Almanya DışiÅŸleri Bakanı Maas, Ürdün'ün baÅŸkenti Amman'a yaptığı ziyaret çerçevesinde, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile görüÅŸmelerinin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

GörüÅŸmede, Orta DoÄŸu'daki mevcut durum ve gerginliklere odaklandıklarını ifade eden Maas, görüÅŸmede ayrıca, bölgede dengeli bir role sahip olan Ürdün'ün deÄŸerlendirmelerinin ele alındığını aktardı.

Maas, Ürdün ekonomisinin zor durumda olduÄŸunun farkında olduÄŸunu ifade ederek, "Ürdün'ün Uluslararası Para Fonu ile koordineli yürüttüÄŸü ekonomik reformlarından memnunuz. Almanya, Ürdün'e koÅŸulsuz 100 milyon dolarlık krediyle destek veriyor." dedi.

Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'taki görüÅŸmelerin, terör örgütü IŞİD'in artık ülke topraklarında olmadığını ancak tehdidinin devam ettiÄŸini ortaya koyduÄŸunu kaydeden Maas, IŞİD'in bölgede yeniden var olmaması için verilen mücadeleye katkı saÄŸlamayı istediÄŸini söyleyerek Alman askerlerini El-Ezrak Üssü'ne kabul ettiÄŸi için Ürdün'e teÅŸekkür etti.

Alman Bakan ayrıca, UNRWA'nın desteklenmesinin önemine dikkati çekerek, ülkesinin burayı desteklemeye devam edeceÄŸini bildirdi. 

Maas, görüÅŸmede Filistin-Ä°srail çatışmasını da ele aldıklarını belirterek, "Bu konuda hemfikiriz. Ürdün'ün bu konudaki deÄŸerlendirmesine güveniyoruz ve iki devletli çözüm, tek çözüm." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ürdünlü Bakan Safedi de iki ülke arasındaki iÅŸ birliÄŸinin günden güne pekiÅŸtiÄŸini ve bölgedeki sorunların çözümünde ortak çalışmalara devam edildiÄŸini vurguladı.

Filistin meselesinin, görüÅŸmenin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Safedi, "Ürdün ve Almanya olarak, iki devletli çözümün, anlaÅŸmazlığı sona erdirmenin yolu olduÄŸu konusunda mutabıkız." diye konuÅŸtu.

Safedi, ülkesinin kalıcı ve kapsamlı barış istediÄŸini; bunu baÅŸarmak için iÅŸgalin sona ermesi gerektiÄŸini söyledi.

Ürdün ve Almanya'nın UNRWA'nın desteklenmesi ve görevine devam etmesi konusunda ortak görüÅŸ sahibi olduÄŸunun altını çizen Safedi, iki ülkenin ayrıca Suriye krizine çözüm için çabaların yoÄŸunlaÅŸtırılması gerektiÄŸi konusunda hemfikir olduÄŸunu aktardı.

Almanya DışiÅŸleri Bakanlığından, perÅŸembe günü yapılan açıklamada, Bakan Maas'ın BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Irak ve Ürdün'ün de yer aldığı bölge turu kapsamında, yarın Ä°ranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'da bir araya geleceÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.