Sosyal Medya

Güncel

ABD’den Almanya’ya gizli mektup: IŞİD bitene kadar Suriye’de kalın

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan, General Kenneth McKenzie’nin, Almanya Savunma Komutanı General Eberhard Zorn’a gönderdiği gizli mektupta, Alman ordusunun IŞİD bitene kadar Suriye'de kalması istendi.



ABD ordusu, Alman meslektaÅŸlarından Suriye'deki görevlerini IŞİD'in son kalıntılarını ortadan kaldırana kadar görevlerini uzatmalarını istedi.

Der Spiegel'in haberine göre, bir ABD'li generalin, Alman ordusundan, IŞİD'in tamamen maÄŸlup olmadığından Suriye'deki keÅŸif ve tank güçlerini geniÅŸletmesini istedi.

Alman medya organı, Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı CENTCOM'dan, General Kenneth McKenzie'nin, Almanya Savunma Komutanı General Eberhard Zorn'a verdiği gizli bir mektubu alıntıladı.

Der Spiegel'e göre McKenzie'nin Almanya'nın keÅŸif misyonuna övgüde bulunduÄŸunu ve Bundeswehr silahlı kuvvetlerinden “gözetleme uçuÅŸları, havada yakıt ikmali ve Irak'ta ordu eÄŸitimi saÄŸlama” desteklerine devam etmelerini istediÄŸi bildirildi.

Almanya koalisyon hükümeti, geçen yıl tüm keÅŸif uçuÅŸlarını ve yakıt ikmali görevlerini 2019 Ekim ayı sonuna kadar sona erdirme konusunda anlaÅŸtı.

Almanya'nın Tornado keÅŸif uçağının bulunduÄŸu Ürdün hava üssünü ziyaret eden SPD DışiÅŸleri Bakanı Heiko Maas, geçen hafta uzatmanın mümkün olduÄŸunu söyledi.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüÅŸmeden sonra, “Her ÅŸey gereken zamanda Federal Meclis'te görüÅŸülüp karara baÄŸlanacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.