Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüÅŸmede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ABD'nin Ä°ran'a karşı uyguladığı tek taraflı yaptırımları eleÅŸtirerek, bunu tasvip etmediklerini ve Türkiye'nin Ä°ran'la iÅŸbirliÄŸine devam edeceÄŸini ifade etti.
 
GörüÅŸmede, Ä°ran halkı ve devletinin Ramazan bayramını kutlayan ErdoÄŸan, Ä°ran ve Türkiye'nin bölgede iki kardeÅŸ ülke olduÄŸunu söyleyerek, ikili iliÅŸkilerin arttırılmasının iki ülke halkı ve bölgenin yararına olacağını belirtti.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bölgenin ve Ä°slam dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlara deÄŸinerek, Ä°ran ve Türkiye'nin ikili iÅŸbirliÄŸini geniÅŸleterek, bölgenin istikrarı ve güvenliÄŸi konusunda büyük rol üstlenebileceÄŸini kaydetti.
 
BaÅŸta ekonomi olmak üzere çeÅŸitli sektörlerde iÅŸbirliÄŸinin geniÅŸletilmesi için çabaların arttırılmasının altını çizen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ikili ticarette ulusal para biriminin kullanılmasının önemine deÄŸindi.
 
RUHANÄ°: ORTAK SINIRLARDA GÜVENLİĞİN ARTTIRILMASI Ä°ÇÄ°N Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ ARTTIRILMALI
 
GörüÅŸmede, Türk halkı ve devletinin bayramını tebrik eden CumhurbaÅŸkanı Ruhani ise Ä°slam dünyasının iki güçlü ve etkili ülkesi olan Türkiye ve Ä°ran arasındaki iliÅŸkilerinin geliÅŸtirilmesinin bölge istikrarı ve güvenliÄŸi için önemli olduÄŸunu söyledi.
 
Ruhani, bölgedeki terörizmle mücadele ve ortak sınırlarda güvenliÄŸin arttırılması konusunda iÅŸbirliÄŸinin arttırılmasının gerekliliÄŸinin altını çizdi.
 
Sudan, Libya, Yemen ve Afganistan'da insanların öldürülmesinden üzüntü duyduÄŸunu ifade eden Ä°ran CumhurbaÅŸkanı, Ä°ran ve Türkiye'nin diÄŸer dost ülkelerle birlikte Ä°slam dünyası ve bölge ülkelerinin sorunlarını çözebileceÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.