Sosyal Medya

Güncel

Sırbistan'da tehlikeli kampanya

Sırbistan'da başlayan kampanya ile "Kosova Sırbistan'dır" yazılı banknotların yayılması sonucu, Sırplarla Arnavutlar sosyal medyadan restleşmeye başladı.



Sırbistan'da siyasiler baÅŸlattıkları kampanya ile paraların üzerine Kosova Sırbistan'dır yazılarını sosyal medyadan paylaÅŸmaya baÅŸladılar. Sırbistan BaÅŸbakanı Yardımcısı Ä°vica Daçiç'te 100 doların üzerine yazarak kampanyaya destek verdi. 

Sırp siyasilerin baÅŸlattıkları kampanyaya ise Arnavutlardan cevap gecikmedi. 

"KOSOVA KOSOVA'DIR"

Arnavutlar da Sırp Dinarı ve Eurolar üzerine Kosova Arnavutluk' tur ve Kosova Kosova' dır ÅŸeklinde yazılar yazıp sosyal medyadan paylaÅŸmaya baÅŸladı.

Etnik gerilimin yüksek dozda hissedildiÄŸi Balkanlarda, bu kampanyaların çatışma riskini körüklediÄŸi ifade ediliyor.

KOSOVA SAVAÅžI

Eski Yugoslavya'nın 1990'lı yılların başında dağılmaya baÅŸlamasıyla dünya siyasi literatürüne giren "BalkanlaÅŸtırma" sürecinin bir kez daha yaÅŸandığı dönemde, Kosovalı Arnavutlar yükselen Sırp milliyetçiliÄŸi sebebiyle tedirgin olmuÅŸ, daha sonra ülkenin bağımsızlığında önemli rol oynayacak Kosova KurtuluÅŸ Ordusunu (UÇK) kurmuÅŸtu.

Sırp asker, polis ve paramiliter birliklerin 1998 yılında bağımsızlık isteyen UÇK'ya yönelik saldırıları, 1999 yılında NATO'nun eski Yugoslavya'yı bombalamasıyla son bulmuÅŸtu. Kosova'daki bu savaÅŸta 8 binden fazlası Arnavut 10 binden fazla Kosovalı öldürülmüÅŸ, 800 bine yakını Arnavut 1 milyonunun üzerinde farklı etnik gruplardan Kosovalı evlerini terk etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.