Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Kırgızistan'a mütekabil nota

Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarındaki Orok köyünde 5 Haziran'da topluluklar arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'i Bakanlığa çağırarak nota verdi.



Ahıskalı Türklerinin de yaÅŸadığı Orok'ta 5 Haziran'da gençler arasında yaÅŸanan münakaÅŸanın büyümesi ve köydeki Türk vatandaÅŸları ile bir büyükelçilik personelinin mahsur kalması üzerine, Büyükelçi Fırat, Kırgız makamlarının bilgisi dahilinde durumla ilgilenmek için köye gitmiÅŸti. Olayın basına yansıması üzerine, dün Kırgızistan DışiÅŸleri Bakanlığı, Büyükelçi Fıratı'ı çağırarak "Kırgızistan'ın içiÅŸlerine karıştığı" iddiasıyla nota vermiÅŸti.

DışiÅŸleri Bakanlığına çaÄŸrılan Büyükelçi Ömüraliyev'e, Bakan Yardımcısı Sedat Önal tarafından mütekabil bir nota verilirken, Büyükelçi Fırat'ın görev sorumluluÄŸu içerisine hareket ettiÄŸi, Kırgızistan içiÅŸlerine karışılmasının söz konusu olmadığı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki iliÅŸkinin her zamanki gibi kardeÅŸlik anlayışıyla yürütülmek istendiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.