Sosyal Medya

MHP'den İBB adayı Binali Yıldırıma'a sert tepki: Baştan sona yanlış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Dersim ve Kürdistan çıkışına sosyal medyadan tepki gösterdi. Çiçek,"Binali Yıldırım PKK ve HDP'yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baştan sona yanlıştır." dedi.



MHP Genel BaÅŸkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ve canlı yayında söylediÄŸi sözlere Twitter'dan tepki gösterdi. Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"BAÅžTAN SONA YANLIÅž"
 
"Binali Yıldırım konuÅŸmasında Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na destek veren PKK ve HDP'yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baÅŸtan sona yanlıştır. Bu konuları ihanetine araç yapanlara vitaminden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Bölge halkı bu kavramlarla deÄŸil, HDP ve PKK'yı ezince devlete yakınlaÅŸması artmaktadır."
 
"SIRITANLARIN AÄžZINA SAKIZ VERMEYE HÄ°Ç GEREK YOKTUR"
 
"31 Mart'ta çakma Karadenizli Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nu destekleyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yine Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nu destekleyecek olması bu gereksiz ifadelerin kullanılmasından dolayı örtbas edilmektedir. Hele birde CHP-PKK iliÅŸkisine zerre ses etmeyen, 31 Mart'ta HDP'nin oyunu alırken 'HDP meÅŸru parti deÄŸil mi canım' diye sırıtanların aÄŸzına sakız vermeye hiç gerek yoktur."
 
"BU KARAKTERLERÄ°N YAPISINI BÄ°LEREK DAVRANMAK GEREKÄ°YOR"
 
"Bunların yüzsüzlüÄŸü, piÅŸkinliÄŸi, algıda cazgırlığı ortada iken daha dikkatli olmak gerekiyor. Her gün teröristleÅŸi alınırken 'Beka bitti' diye saçmalayanların karakteri ortada iken, bu karakterlerin yapısını bilerek de davranmak gerekiyor."
 
BÄ°NALÄ° YILDIRIM NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
 
Diyarbakır'da konuÅŸan Binali Yıldırım, "Ä°stiklal mücadelesini baÅŸlatırken Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiÄŸi millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. KardeÅŸliÄŸimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceÄŸiz" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.