Sosyal Medya

Güncel

'Çin ekonomisindeki yavaşlama tüm dünyayı etkiler'

Sberbank’ın Üst Yöneticisi (CEO) German Gref, son 10 yıllık küresel ekonomik büyümede Çin’in yüzde 36’lık paya sahip olduğunu belirterek, 'ABD ile yaşadığı ticaret savaşı nedeniyle Çin ekonomisinde yaşanabilecek bir yavaşlama tüm dünyayı etkiler.' dedi.



Gref, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) yaptığı konuÅŸmada, ABD ile Çin arasında yaÅŸanan ticaret savaşının küresel ekonomi için oluÅŸturduÄŸu riskleri deÄŸerlendirdi.

KÜRELSEL EKONOMÄ°DEKÄ° BÜYÜME PAYI

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının sonuçlarını hesaplamaya çalıştıklarını aktaran Gref, "Son 10 yılı ele alırsak, küresel ekonomik büyümede yüzde 36'lık pay tek bir ülkeye, Çin'e ait" diye konuÅŸtu.

Hindistan ekonomisinin de küresel ekonomi içerisinde önemli bir paya sahip olduÄŸunu vurgulayan Gref, "Çin'e Hindistan'ı da eklersek iki ülke küresel ekonomik büyümenin yarısından fazlasını oluÅŸturuyor. Bu ülkelerdeki yavaÅŸlama, istisnasız herkes tarafından hissedilir" dedi.

ABD ile Çin arasındaki ticari müzakereler geçen ay baÅŸarısızlıkla sonuçlanmıştı. ABD son olarak yaklaşık 200 milyar dolarlık Çin ürününe ilave gümrük vergisi uygulamaya baÅŸlarken, ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yönelik de ilave vergi uygulamasına yönelik çalışmaların baÅŸlatılması talimatını vermiÅŸti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bir süre önce yaptığı açıklamada, ABD ile Çin arasındaki “ticaret savaşının” küresel ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceÄŸini belirterek, "Ancak bu bizim savaşımız deÄŸil. Rusya, Pekin ve Washington ile bağımsız iliÅŸkiler geliÅŸtirmekle ilgileniyor." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.