Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım, Diyarbakır'da konuştu: İstanbul'un size ihtiyacı var

Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li Binali Yıldırım, Diyarbakır'da partililerle bir araya geldiği buluşmada, "Diyarbakır'a bayram için gelen bütün hemşehrilerimizin bayram bitince İstanbul'a dönmeleri önemli. Çünkü Diyarbakırlılar, sevgili hemşehrilerim İstanbul'un size ihtiyacı var. 23 Haziran'da bu işi bitiriyor muyuz? Yarım kalan hesabı görüyor muyuz?" dedi.



Cumhur ittifakının Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı AK Parti'li Binali Yıldırım, çeÅŸitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı'nda düzenlenen bayramlaÅŸma törenine katılan Yıldırım, burada partililere seslendi. KonuÅŸmasına Kürtçe, "Nasılsınız? Ä°yi günler. Bayramınız kutlu olsun. Günümüz mübarek, geleceÄŸimiz aydınlık olsun" diyerek baÅŸlayan Yıldırım, Ramazan Bayramı'nda Diyarbakırlılarla buluÅŸmaktan bahtiyarlık duyduÄŸunu söyledi. 
 
'6-8 EKÄ°M OLAYLARI DÄ°YARBAKIR'IN TARÄ°HÄ°NDE KARA BÄ°R LEKEDÄ°R'
 
Yıldırım, Diyarbakır'da geçen yıllarda yaÅŸanan terör olaylarına da deÄŸinerek, terörün, milletin kardeÅŸliÄŸine zarar verdiÄŸini ifade ederek, "Maalesef bölücü PKK terör örgütü buraları yaktı, yıktı, çukurlar kazdı. Birçok insanımız hayatını kaybetti. Birçok güvenlik gücümüz MehmetçiÄŸimiz, polisimiz, güvenlik korucumuz ÅŸehit oldu. 6-8 Ekim olayları da Diyarbakır'ın tarihinde kara bir lekedir. O gün insanları kışkırtan, sokaÄŸa çıkaran, masum insanların hayatının yok olmasına sebep olanlar aslında sadece Diyarbakır'a deÄŸil milletin kardeÅŸliÄŸine de çok büyük zarar verdiler" dedi.
 
'Ä°STANBUL'DA 250 BÄ°N DÄ°YARBAKIRLI VAR' 
 
Ä°stanbul'da 250 bin Diyarbakırlı'nın yaÅŸadığına dikkat çeken Yıldırım, "Ä°stanbul denilince Türkiye, Diyarbakır, Van, Siirt, Elazığ, Malatya, Batman, Mardin, Adıyaman, Şırnak, Hakkari akla gelir. Velhasıl Diyarbakır denilince Edirne, Hatay, Antalya, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, 80 vilayet akla gelir. Ä°stanbul Türkiye'nin özetidir. 250 bin civarında Diyarbakır doÄŸumlu kardeÅŸimiz Ä°stanbul'da yaşıyor, dünya ÅŸehri Ä°stanbul'da oturuyor" diye konuÅŸtu.
 
Yıldırım, konuÅŸmasında birlik ve beraberlik mesajı da vererek, ÅŸöyle konuÅŸtu: 
 
"Topraklarımıza gözümüz gibi bakacak mıyız Diyarbakır? Bu topraklarda biz et ve kemik gibiyiz. Asırlardır bir ve beraber yaÅŸadık. Sevinçte de tasada da bir olduk. Ama hiçbir zaman bu ülke ve topraklar üzerinde operasyon yapanlara kalkanlara prim ve yol vermedik. Bunu da en güzel ÅŸekilde Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illeri yaptı. Ä°stiklal mücadelesini baÅŸlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisini toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiÄŸi millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeÅŸliÄŸimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceÄŸiz. Ä°nadına bir, beraber, iri, diri kardeÅŸ olacağız, birlikte Türkiye olacağız inÅŸallah. Bu topraklar hepimize yeter. Bu güzel ülke hepimize yeter. PaylaÅŸacak o kadar ÅŸeyimiz var ki ayrışacak hiçbir ÅŸeyimiz yok."
 
'Ä°STANBUL'UN SÄ°ZE Ä°HTÄ°YACI VAR'
 
Yıldırım, Ä°stanbul'da yaÅŸayan Diyarbakırlılar'dan desteÄŸini isteyerek, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:
"23 Haziran'a hazır mıyız? Diyarbakır'a bayram için gelen bütün hemÅŸehrilerimizin bayram bitince Ä°stanbul'a dönmeleri önemli. Çünkü Diyarbakırlılar, sevgili hemÅŸehrilerim Ä°stanbul'un size ihtiyacı var. Ä°stanbul'da buluÅŸuyor muyuz? 23 Haziran'da bu iÅŸi bitiriyor muyuz? Yarım kalan hesabı görüyor muyuz? Allah sizden razı olsun." 
 
TARÄ°HÄ° SUR Ä°LÇESÄ°NÄ° GEZDÄ°
 
AK Parti'deki bayramlaÅŸma programının ardından Yıldırım, tarihi Sur ilçesini gezdi. Gazi Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Yıldırım'a Diyarbakırlılar yoÄŸun ilgi gösterdi. GördüÄŸü yoÄŸun ilgiden dolayı teÅŸekkürlerini ileten Yıldırım, gezisi sırasında kendisini takip eden gazetecilere meyan ÅŸerbeti ikram etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.