Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan Ordu'daki VIP tartışmasına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu ve Ordu Valisi arasında yaşanan VIP tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun resmi görevli olmadığı için alınmadığını ifade etti.



Esenler Dörtyol'da Trabzonlular DerneÄŸi'nin düzenlediÄŸi etkinlikte konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da yaÅŸanan VIP tartışmasına iliÅŸkin açıklamasında Ä°mamoÄŸlu'nun valiye hakaret ettiÄŸini söyledi.
 
BEN DE VIP KULLANMADIM
 
Soylu ÅŸöyle konuÅŸtu: 
"Bakın dün Trabzon'da havalimanında indi. Çok üzüldüÄŸüm bir olay anlatacağım. Ben VIP kullanacağım. Ben bunu da söyleyeyim; Demokrat Parti Genel BaÅŸkanlığı yaptım VIP kullanmadım. Hakkım yoktu çünkü. Çünkü bir Genel BaÅŸkan olarak o listede adım yazmıyordu. Bana ne hak verilirse onu yaparım. Ak Parti Genel BaÅŸkan Yardımcılığı yaptım o listede adım yoktu. VIP kullanmadım. Ä°ktidar partisiyim daha. Ben oraya gitsem beni kim çıkaracak. Ama ÅŸundan ürktüm; hakkın hukukun yok. Olmadığın halde kullanıyorsun, yararlanıyorsun. Bu yanlış bir ÅŸey. Taa ne zamana kadar. Milletvekili olana kadar oralardan yararlanmadım. Sonra milletvekillerinin içerisinde olduÄŸum zaman 2015'in Haziranına kadar. Nasıl kullanıyorsun. Yanında bir milletvekili arkadaşın olur, yanında bir kiÅŸi getirme hakkı var. Sende gerekirse oralara kadar girersin. Aksi taktirde kullanamazsın."
 
GÜÇ ZEHÄ°RLENMESÄ° DEDÄ°
 
Soylu, "Åžimdi Trabzon'a geldi kullandı. ArkadaÅŸlar nezaket göstermiÅŸler. Ben buradan çıkmak istiyorum demiÅŸ, çıkartmışlar. Sonra Ordu'da kullanmak istemiÅŸ. DemiÅŸler ki bak özel uçakla gidiyor. 14 kiÅŸi. Ä°stirham ederim.  Öbür taraftan alalım geçecek zaten, bir problem yok. Valiye it dedi it. Allah kimseyi güç zehirlenmesine düÅŸürmesin." dedi.
 
Soylu, "Hani ÅŸurada, Hadımköy'de bir genç kafeteryasında ona bir soru sordu. Bakın hanımına bıçak çektiler. ÇocuÄŸun sürekli yurt dışından arayıp telefonlarını sosyal medyadan verdiler. Ve sabahtan akÅŸama kadar taciz ettiler. Hala taciz ediyorlar. Tehdit ediyorlar. Çocuk sipariÅŸ alamıyor. Allah kimsenin eline bunları düÅŸürmesin" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
 
KANDÄ°L'DEKÄ°LERLE YÜRÜYORLAR
 
Soylu, "Böyle zihniyetteki insanlara Ä°stanbul teslim edilecekse, yarın HDP ile PKK ile Kandildekilerle beraber kol kola yürüyeceklere Ä°stanbul teslim edilecekse bizim söyleyecek bir sözümüz yok" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.