Sosyal Medya

Trump’a Londra sokaklarındaki protestolar soruldu: Hiçbir protesto görmedim

İngiltere ziyaretinin ikinci gününde Başbakan Theresa May ile görüştü ve ortak basın toplantısında konuştu. Trump Londra sokaklarında kendisine yönelik protesto görmediğini söyledi



Ä°ngiltere'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleÅŸtiren ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile 10 Haziran'da görevi bırakacağını açıklayan BaÅŸbakan Theresa May 3 saatlik görüÅŸmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
Trump, daveti dolaysıyla Kraliçe 2. Elizabeth'e teÅŸekkür ederken, "Muazzam biri, muazzam bir kadın." dedi. 
 
Donald Trump ve May'ın gündeminde öne çıkan konular Brexit, Ä°ran, iklim anlaÅŸması, ikili ticaret anlaÅŸması ve Huawei'ydi.  
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Çin telekom firması Huawei ürünlerinin Ä°ngiltere'nin 5G ağında kullanılıp kullanılmamasına iliÅŸkin tartışmalarda "kesinlikle anlaÅŸmaya varacaklarını" belirterek, bir istihbarat paylaşımı kısıtlamasının olmayacağını söyledi. 
 
Trump, ABD ve Ä°ngiltere'nin NATO'da kilit ortaklar olduÄŸunu söyledi:
 
"BaÅŸbakan ile NATO müttefiklerimizin savunma harcamalarını arttırması gerektiÄŸi konusunda mutabıkız. Ä°kimiz de bu amaçla çok çalışıyoruz. Savunma harcamasına gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2'sinin ayrılması ÅŸartını karşılayan ülke sayısının artmasını bekliyoruz. Günümüzün zorluklarıyla mücadele için ittifakın tüm üyeleri yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır. BaÅŸka seçenekleri yoktur."
 
"OlaÄŸanüstü bir ticaret anlaÅŸması"
 
Brexit sonrası Ä°ngiltere ve ABD arasında "olaÄŸanüstü bir ticaret anlaÅŸması" sözü veren Trump, "Bu ticaret anlaÅŸmasında muazzam bir potansiyel var. Åžimdikinden 2, hatta 3 katı." ifadesini kullandı. Ticaret anlaÅŸmasına Ä°ngiltere'nin ulusal saÄŸlık sisteminin de dahil olabileceÄŸini kaydeden Trump, "Her ÅŸey kesinlikle masada olacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
"Corbyn’i tanımıyorum, görüÅŸme teklifini reddettim"
 
Trump, bir soru üzerine ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn hakkında da konuÅŸtu. Corbyn'i tanımadığını söyleyen Trump, "Hiç görüÅŸmedim, hiç konuÅŸmadım. Bugün ya da yarın benimle görüÅŸmek istedi. Ben de bunu yapmamaya karar verdim." diye konuÅŸtu. 
 
Corbyn'nin olumsuz görüÅŸlere sahip olduÄŸunu söyleyen Trump, "Ä°nsanların eleÅŸtirmek yerine iÅŸleri doÄŸru bir ÅŸekilde yapmaları gerektiÄŸini düÅŸünüyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"Nerede bu protestolar?"
 
ABD BaÅŸkanı, ziyareti nedeniyle düzenlenen gösterilere iliÅŸkin de ÅŸunları söyledi:
 
"Sokaklarda tezahürat yapan binlerce kiÅŸi vardı. Ardından protestolar olduÄŸunu duydum. Nerede bu protestolar diye sordum. Hiçbir protesto görmedim. Sadece bugün gelirken çok küçük bir protesto vardı. Dolaysıyla yalan haber."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.