Sosyal Medya

Güncel

Ali İhsan Yavuz: Mağdur edilenin İstanbul seçmeni olduğunu düşünüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul seçimine dair, 'Mağdur edilen iki aday anlamında konuşulacaksa mağdur edilenin Binali Bey olduğunu düşünüyoruz. Daha öte mağdur edilenin milletimiz olduğunu, İstanbul seçmeni olduğunu düşünüyoruz. İstanbul seçmeni bir anlamda iradesini sandığa yansıttı ama sandıktan çıkan irade, o gerçek iradeye uygun düşmedi, yani manipüle edildi, yok sayıldı ya da iç edildi.' dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan Yavuz, Adapazarı Donatım Park'ta düzenlenen toplu bayramlaÅŸma töreninde gazetecilerin Ä°stanbul seçimine iliÅŸkin sorularını yanıtladı.

Ä°stanbul seçim çalışmaları yoÄŸun tempoda devam ettiÄŸini belirten Yavuz, "Her iki parti kendi açısından bütün kozlarını devreye sokmaya çalışıyor ama son günlerde ÅŸunu fark ettim; millet esas maÄŸdur edilenin kendisi olduÄŸunu çok net hissetmeye, fark etmeye baÅŸlamış gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

Yavuz, CHP'nin bir süre "maÄŸdur edebiyatı"na sarıldığını vurgulayarak, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"MaÄŸdur edilen iki aday anlamında konuÅŸulacaksa maÄŸdur edilenin Binali Bey olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Daha öte maÄŸdur edilenin milletimiz olduÄŸunu, Ä°stanbul seçmeni olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ä°stanbul seçmeni bir anlamda iradesini sandığa yansıttı ama sandıktan çıkan irade, o gerçek iradeye uygun düÅŸmedi, yani manipüle edildi, yok sayıldı ya da iç edildi. Millet bunu fark etmiÅŸ ve bu sefer sanki kendisini maÄŸdur edenlerden hesap soracak gibi duruyor. Ä°nÅŸallah da soracak.

Milleti maÄŸdur edenin de Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti olduÄŸunu çok rahat ÅŸekilde görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi unsurlarına bu suçu uzun süre yüklemedik ama gördük ki Cumhuriyet Halk Partisi de bu suçu iÅŸleyenlerin ekmeÄŸine yaÄŸ süren bir duruÅŸ sergiliyor. Ä°sterdik ki biz onlar da demokrasinin, milli iradenin yanında olsun. Öyle olmadı."

Milletin iradesini bu sefer çok daha net ÅŸekilde ortaya koyacağını ve o net iradenin ortaya çıkacağını vurgulayan Yavuz, "Ä°stanbul'da her ÅŸey daha güzel olacak. Binali Yıldırım ile Ä°stanbul daha bir baÅŸka dönüÅŸecek, geliÅŸecek, güzelleÅŸecek. Biz buna inanıyoruz, eminim Ä°stanbul da buna inanıyor. O açıdan 23 Haziran günü, Ä°stanbul'un tekrar emin ellere teslim edildiÄŸi gün olacak diye düÅŸünüyoruz." diye konuÅŸtu. 

"PROGRAMDA İSTANBUL'UN GELECEĞİ KONUŞULACAK"

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yavuz, bir gazetecinin AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun ortak canlı yayın yapmasına iliÅŸkin sorusu üzerine, "Böyle bir ÅŸey var, doÄŸru. Her iki parti de bir irtibat oluÅŸturdu, kontak kuruldu ve prensipte bir anlamda anlaşılmış oldu. Tarafsız bir moderatör eÅŸliÄŸinde belki bütün kanalların da yayın yapabileceÄŸi bir ortam içerisinde Ä°stanbul'un, geleceÄŸinin, projelerin konuÅŸulduÄŸu, her bir adayın neleri yapıp yapamayacağının ortaya döküldüÄŸü güzel program olacak gibi düÅŸünüyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

BayramlaÅŸma programına, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, CHP Grup BaÅŸkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Grup BaÅŸkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep UncuoÄŸlu, ÇiÄŸdem ErdoÄŸan Atabek, Ä°yi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Ä°dris Acartürk, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Yüce, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ä°l Jandarma Komutanı Albay Cengiz YiÄŸit, Türk-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Ergün Atalay, kaymakamlar, belediye baÅŸkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ile kurum yetkilileri katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.