Sosyal Medya

Trump'ın hedefinde Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı vardı: Sadiq Khan buz gibi bir zavallı

ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalı üç günlük Britanya ziyareti için Londra Stansted Havalimanı'na iniş yaptı. Trump, uçağının inişinden dakikalar önce Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan hakkında sert paylaşımlarda bulundu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, tartışmalı üç günlük Britanya ziyareti için Londra Stansted Havalimanı'na iniÅŸ yaptı. Trump, uçağının iniÅŸinden dakikalar önce Londra Belediye BaÅŸkanı Sadiq Khan hakkında sert paylaşımlarda bulundu. 

Trump'ın yaptığı paylaşımlar ÅŸöyle: 

"Londra Belediye baÅŸkanı olarak her anlamda felaket bir iÅŸ çıkaran Sadiq Khan, aptalca bir ÅŸekilde ziyaret eden ABD BaÅŸkanı'na, Britanya'nın açık ara farkla en büyük müttefiÄŸine "çirkince" davrandı. O buz gibi bir zavallı, Londra'daki suçlara odaklanmalı, bana deÄŸil.

Kahn (Trump paylaşımında Khan'ın adını yanlış yazdı) onun yarısı boyunda ama bana bizim aptal ve beceriksiz New York Belediye BaÅŸkanı'mız De Blasio'yu hatırlatıyor, o da felaket bir iÅŸ çıkardı. Ne olursa olsun Britanya'nın iyi arkadaşı olmak ve Londra ziyaretim için çok heyecanlıyım. Åžimdi iniyorum!"

Trump'ın Londra ziyareti Britanya'da bir tartışma konusu haline gelmiÅŸti. Birçok Britanyalı siyasetçi Trump'ın Muhafazakar Parti'nin yeni lideri olmak içi yarışacak Boris Johnson hakkında yaptığı yorumlara tepki göstermiÅŸ ve Trump'ın "Britanya'nın iç siyasetine burnunu soktuÄŸunu" söylemiÅŸti.
 
Trump ABD baÅŸkanlık uçağı Air Force One ile TSÄ° 11.00 sularında Londra'ya iniÅŸ yaptı. Uçaktan eÅŸi Melania Trump ile inen ABD BaÅŸkanı'nı Britanya DışiÅŸleri Bakanı Jeremy Hunt ve ABD'nin Britanya büyükelçisi Woody Johnson karşıladı. Trump, ilerleyen saatlerde Kraliçe II. Elizabeth ile görüÅŸecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.