Sosyal Medya

Güncel

Serrac ile Prens Selman'dan Libya görüşmesi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü.



Serrac'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac, Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) Zirvesi sonrası Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

GörüÅŸmede, Serrac'ın Suudi Arabistan'dan "saldıranla saldırıya uÄŸrayanı bir tutmayan ve Libyalıların kanının dökülmemesine katkı sunacak bir duruÅŸ beklediklerini" dile getirdi.

Muhammed Bin Selman ise Libya'daki krizin askeri yollarla deÄŸil diyaloga dönmekle mümkün olabileceÄŸini belirterek, ülkesinin bu konuda bir rol almaya ve Libyalıları temsil eden bir Libya ulusal projesine destek vermeye hazır olduÄŸunu bildirdi.

GörüÅŸmede ayrıca ikili iliÅŸkilerin yanı sıra, ortak öneme sahip konuların ele alındığı kaydedildi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz de 27 Mart'ta başkent Riyad'da Hafter ile bir araya gelmişti.

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine Trablus'u savunan uluslararası meÅŸruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) baÄŸlı askeri birlikler de Burkan el-Gadab operasyonunu baÅŸlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.