Sosyal Medya

Güncel

Trump Meksika konusunda Demokratları suçluyor

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ile yaşadıkları ek vergi ve göçmen krizlerinin sebebinin Demokratlar ve kötü göçmen yasaları olduğunu belirtti.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Meksika ile son dönemde yaÅŸanan vergi krizi ve zaten uzun süredir devam eden göçmen krizi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

ABD'nin sınır komÅŸusu ile yaÅŸadığı problemlerin kaynağı olarak Demokrat Parti'nin yanlış politikalarını gösteren Trump, "Meksika on yıllardır ABD'den faydalanıyor. Bunun sebebi ise Demokratlar ve bizim kötü göçmen yasalarımız. Meksika yıllardır ABD üzerinden kendisine servet ediniyor. Artık onlar için yapılması gerekeni yapma zamanı geldi" dedi.

'MEKSÄ°KA ÜLKESÄ°NÄ° UYUÅžTURUCU KRALLARINDAN VE KARTELLERDEN GERÄ° ALMALI'

Ek vergi konusunda ise ABD BaÅŸkanı, Meksika'da faaliyet gösteren ÅŸirketlerin vergiler sebebi ile ülkelerine geri döneceÄŸini belirterek, "Meksika ülkesini uyuÅŸturucu krallarından ve kartellerden geri almalı. Bu vergiler yasadışı olan uyuÅŸturucunun da durdurulması için" ifadelerini kullandı.

'ABD'YE GÄ°REN UYUÅžTURUCUNUN YÜZDE 90'I MEKSÄ°KA'DAN GELÄ°YOR'

Trump, "ABD'ye giren uyuÅŸturucunun yüzde 90'ı Meksika'dan, güney sınırımızdan geliyor. Geçen sene 80 bin kiÅŸi öldü. 1 milyon kiÅŸinin ise hayatı mahvoldu. Bu yıllarca böyle sürmüÅŸ ama hiçbir ÅŸey yapılmamış. Bizim Meksika ile 100 milyar dolar ticari açığımız var. Artık zamanı geldi" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.