Sosyal Medya

Güncel

Belediye başkanı, işten atıldığı iddia edilen işçileri kameralar önünde aradı

İşçi çıkarılması iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, toplantıda işten atıldığı iddia edilen işçileri telefonla arayarak kendi rızaları ile ayrıldıklarını basın mensupları önünde teyit ettirdi. Başkan Hürriyet ayrıca yaptıkları çalışmalar ile 1 milyona yakın tasarruf ettikerini söyledi.



Ä°zmit Belediye BaÅŸkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyede iÅŸçilerin atılması iddialarını düzenlediÄŸi basın toplantısı ile cevaplandırdı. Toplantı sırasında atıldığı iddia edilen iÅŸçileri telefonla arayan Hürriyet, iÅŸçilerin kendi rızaları ile ayrılmak istediklerini söylediÄŸi anları basın mensupları ile paylaÅŸtı. Belediyeden 10 iÅŸçinin atıldığı haberlerinin doÄŸru olmadığını dile getiren Hürriyet, 4 iÅŸçinin kendi istekleri ile iÅŸten ayrıldığını, bunların da 1 tanesinin zorunlu emeklilik ile ayrıldığını ifade etti.

Seçimlere sayılı günler kala belediyenin eski yönetimi tarafından çok sayıda iÅŸçi alımı gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyleyen BaÅŸkan Hürriyet, “2 kiÅŸi beni sinirlendirmiÅŸti, onlardan biri Ä°nsan Kaynakları ve Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürümüzdü. Usulsüz atamaları tespit etmem ve ÅŸikayetlerin artması nedeniyle onları görevden aldım. Seçim baÅŸladığında Åžubat-Mart ayında yaklaşık 15’ten fazla iÅŸçi alımı var. Seçime son 1 gün kala 29 kiÅŸi memur olmuÅŸ. Kıyım yapmak isteseydim bu 15 kiÅŸiyi iÅŸten çıkartırdım” dedi.

Eski belediye baÅŸkanları ve milletvekillerinin çok sayıda yakının belediyede iÅŸe alındığını tespit ettikerini anlatan Hürriyet, “Burayı akraba cennetine çevirmiÅŸler. Ä°nsanlık bende kalsın diyerek isim açıklamamıştım ama daha sonrasında açıklamak durumunda kaldım. Siyasi sahiplerle seçim yatırımı olarak iÅŸe almak doÄŸru deÄŸil. Hak var hukuk var. Giderayak yangından mal kaçırır gibi meclis üyesinin kızı iÅŸe neden alınır? Zaten yıllardır maÅŸallah belediyeden meclis üyesi bir ÅŸekilde kazanmış. Belediye arpalık mı? Deneme süresi doldukları için iÅŸten çıkarttık. Yeterlilik noktasında da olumlu ben verim alamadığım personeli de tutmam. Ben gerçekten kıyım yapmak istesem, seçim döneminde çok sayıda memur yapılmış. Biri Nevzat DoÄŸan’ın Emine Zeybek’in gelini, Emine hanımın niye bağırdığı da belli oluyor. Mehmet Akif Yılmaz’ın da yakını var. Ama ÅŸimdi ne olur da yakınlarımıza bir ÅŸey olur mu kaygısı yaşıyorlar. Ünal Köken’in kayınçosu, Mehmet Örgev’in ÅŸoförü. Bu isimler hala daha çalışıyorlar. Torpilli atamanın sonuçları bu” diye konuÅŸtu.

AW718976_01

Belediyedeki usulsüzlüklerin hepsini tespit ettiklerini anlatan Hürriyet, “Bir lise mezunu ÅŸoför olarak girmiÅŸ, insan kaynakları müdürü tarafından uyduruk belgelerle Ä°mar Kontrol Personel Yardımcısı olmuÅŸ. Sırf maaÅŸ yükselsin diye. O iÅŸi belki doÄŸru dürüst yapamıyor. BaÅŸkan Yardımcılarından biri daha Nevzat Bey gitmeden, kendine özel kadro açtırmış. Olmayan bir kadroyu kendine vermiÅŸ. Bazı ÅŸeylerde Allah'tan korkmak lazım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BaÅŸkan Hürriyet konuÅŸmasının devamında belediyede göreve geldiklerinden beri 1 milyonluk tasarruf ettiklerini dile getirerek ÅŸöyle konuÅŸtu: “Biz burada milletin parasını doÄŸru kullanmak zorundayız. 120 tane araç var talimat verdim bu araç sayısı azalacak. Makam saltanatına son vermemiz lazım. 1,5 ayda 1 trilyonluk tasarruf yaptık. Ä°stenirse olabiliyor, az parayla çok iÅŸ yapıyoruz. Çünkü milletin hakkı var.”

(Ä°HA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.