Sosyal Medya

Kuzey Kore ABD ile sonuçsuz zirvenin ardından özel temsilciyi infaz etti

Kuzey Kore ile ilgili zaman zaman hayal gücü sınırlarını sınırları zorlayan ‘infaz’ iddialarına bir yenisi daha eklendi. Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, başarısızlıkla sonuçlanan nükleer görüşmelerinin ardından ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim Hyok-chol ile dört yetkiliyi idam ettirdiğini öne sürdü.



Güney Kore gazetesi iddiasını, adını vermediÄŸi ancak konuyla ilgili bilgisi olduÄŸunu söylediÄŸi bir kaynaÄŸa dayandırdı.

Ä°ddiaya göre Kim, ajan olarak suçladığı özel temsilciyi dışiÅŸleri bakanlığında çalışan dört yetkili ile Pyongyang'a yakın Mirim Havaalanı'nda infaz ettirdi. Gazeteye göre infaz, ABD ile yapılan görüÅŸmeden bir ay sonra martta gerçekleÅŸtirildi.

MAVÄ° SARAY: DOÄžRULANMAMIÅž, YORUM YAPAMAYIZ

Güney Kore BirleÅŸtirme Bakanlığı konuyla ilgili konuÅŸmayı reddederken, baÅŸkanlık makamı Mavi Saray ise ‘doÄŸrulanmamış raporlar üzerinden yorum yapmanın uygunsuz olduÄŸunu’ belirtti.

Reuters’a konuÅŸan diplomatik bir kaynak ise, söz konusu beÅŸ kiÅŸinin idam edildiÄŸine dair bir kanıt olmadığını ancak çalışma kampına gönderilmiÅŸ olabileceklerini söyledi.

 
ORTAYA ATILAN ANCAK YANLIÅž ÇIKAN Ä°DDÄ°ALAR
 
Ancak Kuzey Kore ile ilgili bu tarz ‘idam ve infaz’ söylentilerine ya da yönetimin icraatlarına dair iddialara çok sık rastlanıyor. Bazıları bir hayli hayal gücü gerektiren bu iddiaların önemli bir kısmı da doÄŸru çıkmıyor.
 
Çin ve Kuzey Kore konusunda uzmanlaÅŸan Ä°ngiliz analist-yazar Tom Fowdy, dünya çapında yayılan ancak yalan olduÄŸu ortaya çıkan iddialardan bazılarını ÅŸöyle hatırlatıyor:
 
Kuzey Kore liderinin eniÅŸtesi ve bir dönem ülke siyasetinin önemli ismi olan Jang Sung-taek köpeklerin önüne atıldı.
Moranbong grubunun üyesi ve Kim Jong-un’un eski sevgilisi Hyon Song-wol idam edildi.
Kim Jong-un 2014 Dünya Kupası’nı kazandıklarını iddia etti.
2010 Dünya Kupası’na katılan Kuzey Kore takımının oyuncuları ceza olarak kampa gönderildi.
Tüm Kuzey Koreli erkeklere saçlarını Kim Jong-un gibi kestirmesi emredildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.