Sosyal Medya

Güncel

Yeni askerlik sistemi kışlada ankete takıldı; er ve erbaşlar askerliği uzatmak istemiyor

Kışladaki mevcut asker sayısının yüzde 20’lere kadar düşeceği ön görülüyor



Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) uzun süredir üzerinde çalıştığı, AK Parti’li milletvekillerinin geçen hafta TBMM BaÅŸkanlığı’na sunduÄŸu ve aynı gün jet hızıyla Milli Savunma Komisyonu’ndan geçen yeni askerlik sistemine iliÅŸkin yasa önerisinin sürpriz biçimde bayram tatili sonrasına bırakılmasında, TSK’nin yaptığı planlamalarda bazı hesap hatalarının etkili olduÄŸu belirtildi.
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, yeni sistemde 6 aylık askerlik süresini tamamladıktan sonra kışlada kalarak 6 ay daha devam etmek isteyenlere asgari ücret tutarında harçlık düzenlemesinin teÅŸvik edici olacağı, bu düzenlemeyle kışlada kalacak asker sayısının ihtiyacı karşılayacağı deÄŸerlendirmesi yapıldı. Ancak er ve erbaÅŸa yapılan ankette, askerlerin büyük bölümünün terhis olmak istediÄŸi ortaya çıkarken, kışlada kalmak isteyenlerin sayısı da planlamalar açısından yetersiz çıktı. Kışladaki mevcut asker sayısının yüzde 20’lere kadar düÅŸeceÄŸinin ortaya çıkması üzerine yeniden bir deÄŸerlendirilme yapılmak üzere erteleme kararı alındı.
 
6 aylık askerliÄŸin kısa olduÄŸunun deÄŸerlendirilmesi durumunda 8 ay ya da 10 ay olarak düzenlenebileceÄŸi kaydediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.