Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

Cübbeli Ahmet'in bu kez hedefinde Mehmet Görmez vardı, ama arşiv yakasını bırakmıyor

Bir süredir yaptığı siyasi paylaşımlarla dikkat çeken, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün hedefinde bu kez Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez vardı.



Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet Ä°ÅŸleri eski BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i hedef alan açıkalamalar yaptı.
 
Diyanet Ä°ÅŸleri eski BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in geçtiÄŸimiz aylarda katıldığı bir sempozyumdaki konuÅŸmasında "Türkiye'den Afrika'nın en ücra köÅŸelerine giden kardeÅŸlerimiz var. Herkes kendi meÅŸrebini taşımaya kalkışıyor. Bu doÄŸru deÄŸildir" ifadelerinden rahatsızlık duyan Ünlü, Görmez'i hedef aldı.
 
Görmez, düzenlenen sempozyumda ÅŸu ifadeleri kullanmıştı:
 
"Türkiye'den Afrika'nın en ücra köÅŸelerine giden kardeÅŸlerimiz var. Herkes kendi meÅŸrebini taşımaya kalkışıyor. Bu doÄŸru deÄŸildir, yapmayın, ümmete bu kötülüÄŸü yapmayın. EÄŸer Orta Asya'ya gidiyorsanız onların Maveraünnehir medeniyetini keÅŸfetmesini saÄŸlayın. Buradan kendi mezhebinizi, kendi meÅŸrebinizi, kendi tarikatınızı taşımayın. Afrika'ya gidiyorsanız oraya kendi takkenizi, kendi cübbenizi, kendi sarığınızı taşımayın. Onun kıyafeti ona yakışıyor zaten. BaÅŸka bir ÅŸey taşımayın. Oralara ahlak taşıyın, ilim taşıyın, hikmet taşıyın. Oraya kendi hastalıklarımızı taşımamalıyız. Aksi takdirde kendi hastalıklarını Ä°slam ümmetinin en zor zamanında taşıyan hareketin 15 Temmuz'da bu millete ve bütün Ä°slam dünyasına yaptığı ihanete hep birlikte ÅŸahit olduk, ondan ders almamış oluruz."
 
AHMET MAHMUT ÜNLÜ: GÖRMEZ’Ä°N GERÇEK YÜZÜ BU!
Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Anadolu Platformu'nun düzenlediÄŸi "Ä°slam Dünyası: Birliktelik Modeli ve Gelecek Perspektifi" isimli sempozyumdaki bu sözlerine Ahmet Mahmut Ünlü, FETÖ konusunda çıkış yapmadığı eleÅŸtirisinde bulunarak gerçek yüzü bu dedi.
 
 
Sosyal Medyada ise birçok kiÅŸi Cübbeli Ahmet'in Fetullah Gülen için söylediÄŸi bu sözleri paylaÅŸarak tepki gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.