Sosyal Medya

CIA tarafından fonlan COD oyununda Suriye ve kimyasal silah detayı

CIA tarafından fonlandığı ileri sürülen dünyaca ünlü bilgisayar oyunu Call Of Duty’nin Modern Warfare serisinin yeni oyunu Ekim ayında çıkıyor. Oyunla ilgili yayınlanan ilk fragmanda ise çarpıcı detaylar tartışma yarattı. Oyunda Suriye’de kimyasal silah saldırısı senaryolarında başrol oynayan Beyaz Miğferler de yer alıyor.



Oyun hikayesinin bir bölümünde kurgusal olarak Irak/Afganistan'da ABD askeri olarak, Suriye'de bir isyancı, Yemen’de katliamdan kaçan bir sivil kız, uyuyan insanları katleten teröristlere karşı bir Ä°ngiliz polis birimi üyesi olarak mücadele ediliyor. Öyle ki oyunda karakterler, Rus destekli bir örgüt lideri tarafından kimyasal saldırılara da maruz kalıyor.
 
Call of Duty daha önceki serilerinde de nasyonalist Rus birliklerine karşı savaÅŸan ABD ve Ä°ngiliz özel kuvvetlerinin yaÅŸadıklarını aktarıyordu. Bir sonraki Modern Warfare 2 oyununda ise Beyaz Saray’ın iÅŸgal edilmesi gibi konuları iÅŸliyordu. Bu nedenle COD’a yönelik eleÅŸtirilerden biri de oyuncuları sürekli rahatsız edici senaryolarda oynamaya zorluyor olmasıydı.
 
Son sürümünde 4K teknolojisiyle gerçekçilik açısından ilerleme kaydeden oyunun Modern Warfare serisi ilk piyasaya sürüldüÄŸünden bu yana dünya IŞİD ve diÄŸer terör örgütlerinin saldırılarında yaÅŸanan büyük artışla mücadele ediyor. Bu açıdan oyunun CIA tarafından düzenlenen bir örneklem olduÄŸu iddia ediliyordu. YaÅŸanan terör saldırılarının ardından bu iddia kuvvetlendi.
 
Oyunun son sürümü olan “COD: Modern Warfare”da ise Afganistan, Irak, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde yaÅŸanan iç karışıklıkların iÅŸlenmesi dikkat çekti. Oyunun Suriye bölümünde patlama alanlarında Beyaz MiÄŸferlerin olduÄŸu görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.