Sosyal Medya

Güncel

Yüzyılın Anlaşması planı Gazze'de protesto edildi

Gazeteciler, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" planını protesto etti



Gazze'de gazeteciler, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın AnlaÅŸması" planını protesto etti. 

Gazze ÅŸehrindeki sivil toplum kuruluÅŸlarından Revasi Filistin Kurumu, bazı basın gruplarıyla iÅŸ birliÄŸi içerisinde "Gazeteciler, Yüzyılın AnlaÅŸması'na karşı" baÅŸlıklı gösteri düzenledi.

Gösteriye katılan ve ABD'nin söz konusu planına karşı olduklarını ifade eden onlarca basın mensubu, Arap dünyasına Bahreyn'in baÅŸkenti Manama'da düzenlenmesi planlanan ekonomi çalıştayını boykot etmesi çaÄŸrısı yaptı. 

Revasi Filistin Kurumu Genel Müdürü Fayiz el-Hasani, gösteride yaptığı konuÅŸmada, "DireniÅŸçi Filistin halkının, Yüzyılın AnlaÅŸması planını boÅŸa çıkaracağını teyit ediyoruz." dedi.

Trump'ın kararlarının tarihi deÄŸiÅŸtiremeyeceÄŸini vurgulayan Hasani,  iÅŸgal karşısında meÅŸru direniÅŸ yöntemleriyle bu gibi adımları baÅŸarısız kılacaklarını ve bu baÄŸlamda basının Filistin halkının maruz kaldığı Ä°srail ihlallerine iliÅŸkin dünyaya güçlü bir mesaj verdiÄŸini söyledi. 

Gösteriye katılan medya ve basın grupları adına söz alan Salih el-Mısri de ABD'nin, Filistinlilerin meÅŸru haklarını hedef almayı sürdürdüÄŸü bir zamanda basının tüm bu komplolar karşısında net bir tutum sergilemesi gerektiÄŸini belirtti. 

Ä°srail'i, daha fazla suç iÅŸlemesi konusunda cesaretlendirecek, medya alanı baÅŸta olmak üzere her türlü normalleÅŸtirmeye ve Yüzyılın AnlaÅŸması planına karşı olduklarını ifade eden Mısri, Arap ülkelerine gelecek ay düzenlenecek Manama ekonomi çalıştayını boykot etmesi çaÄŸrısı yaptı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.