Sosyal Medya

Güncel

Alman Yahudileri, Hizbullah’ın yasaklanmasını istedi

Alman hükümetinin Yahudi düşmanlığıyla mücadele sorumlusu Felix Klein, Yahudilere, Almanya'nın her yerinde ve her zaman kipa takmamalarını önermesi, bu ülkedeki Yahudileri harekete geçirdi. Merkel'in hükümeti, terör örgütünü yasaklamayı reddetti



Alman hükümetinin Yahudi düÅŸmanlığıyla mücadele sorumlusu Felix Klein, geçen hafta yaptığı açıklamada toplumda saygısızlığın ve kabalaÅŸmanın Yahudi düÅŸmanlığı için uygun ortam oluÅŸturduÄŸunu belirterek, Yahudilere, Almanya'nın her yerinde ve her zaman kipa takmamalarını öneresi, bu ülkedeki Yahudileri harekete geçirdi.

“Ä°NGÄ°LTERE, HOLLANDA GÄ°BÄ°
ALMANYA DA YASAKLASIN”

Almanya'daki yaklaşık 100.000 üyeli Yahudi Merkez Konseyi, BaÅŸbakan Angela Merkel'in hükümetini, Åžii Hizbullah'ı yasaklamaya çağırdı.

The Jerusalem Post gazetesine göre; Yahudi Merkez Konseyi BaÅŸkanı Dr. Josef Schuster, Hizbullah'ın Ä°ngiltere ve Hollanda'da yasaklandığını belirterek, Almanya'da da yasaklanmasını isteyerek; Hizbullah'ın büyük bir tehdit oluÅŸturduÄŸunu ve Ä°ran tarafından finanse edildiÄŸini söyledi.

BERLÄ°N BELEDÄ°YESÄ°NE ELEÅžTÄ°RÄ°

Schuster ayrıca Berlin makamlarını, her Kudüs Günü mitinginin cumartesi günü gerçekleÅŸmesine izin verdiÄŸi için eleÅŸtirdi.

 

Schuster, “Kudüs gösterisi, antisemitizm ve Ä°srail'den nefretten baÅŸka bir ÅŸey ifade etmiyor” dedi.

Hizbullah'ın sözcüsü Ä°brahim Mousawi ise ÅŸunları söyledi: “Hizbullah tek ve büyük bir organizasyondur. Birbirinden ayrı kanatlarımız yok ”dedi.

Berlin Belediye BaÅŸkanı Michael Müller'in, 2017 yılında Berlin'in kalbinde düzenelenen El-Kudüs Günü yürüyüÅŸün yasaklayacağını söylemesine raÄŸmen, o açıklanmasından bu yana hiçbir eylemde bulunmadığı bildirildi.

Almanya ve AB, yalnızca Hizbullah'ın sözde askeri kanadını 2013'te yasakladılar. Hollanda ve Ä°ngiltere'ye ek olarak, ABD, Kanada, Arap BirliÄŸi ve Ä°srail, Hizbullah'ı terörist bir varlık olarak sınıflandırıyor.

MERKEL: HER YAHUDi KURUMUNUN 
KORUNMAYA iHTiYACI VAR

Öte yandan Almanya BaÅŸbakanı Merkel, ülkesindeki antisemitizmin yükseliÅŸi hakkında CNN'den Christian Amanpour'a verdiÄŸi demeçte, her Yahudi kurumunun korunmaya ihtiyacı olduÄŸunu belirterek, “Maalesef aramızda her zaman belli sayıda antisemit bulunuyor” dedi.
CNN röportajı sırasında Merkel, "karanlık güçler" ana akım desteÄŸi bulmaya devam ettiÄŸi için "yapılacak iÅŸler var" dedi.

ALMANYA'DA 200 BÄ°N YAHUDÄ° YAÅžIYOR

The New York Times gazetesine göre ise, Almanya'da yaÅŸayan yaklaşık 200.000 Yahudi var. Bu ayın baÅŸlarında yayınlanan bir makalede, Times'ın Almanya'daki antisemitik suçların 2018'de neredeyse yüzde 20 arttığını ve ÅŸiddetli antisemitik olayların geçen yıla oranla yüzde 86'ya ulaÅŸtığını bildirdi. Polis istatistikleri, antisemitik suçların yüzde 89'unun saÄŸcı aşırılık yanlıları tarafından yapıldığını iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.