Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım: Bir şartla canlı yayına çıkarım

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu'nun televizyon programına çıkma çağrısına, "Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok. Ben her türlü, her platformda varım. Tek bir şartım var, ben İstanbul'u konuşmak istiyorum" dedi.



AK Parti’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı adayı Binali Yıldırım, FOX TV’de yayımlanan Ä°smail Küçükkaya’nın sunduÄŸu Çalar Saat programına konuk oldu.
 
Seçim gecesi ‘kazandık’ ÅŸeklindeki açıklaması sorulan Yıldırım, "Yüzde 98’den fazlası açılmış, bundan sonrası deÄŸiÅŸmeyecek dediler. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim" diye konuÅŸtu.

Sözcü'nün aktardığı habere göre Yıldırım’ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
- Seçim oy verildikten sonra sayım esnasında bütün partiler gözünü dört açacak. Seçim sandığa atılan oylarla deÄŸil sandıkta sayılan oylarla kazanılır. Sandıkta sayılan oyların da kime ait olduÄŸu, yerli yerine gitmediÄŸi partilere ait.
 
‘SAHÄ°BÄ° HATALI DÄ°YE HIRSIZI SUÇSUZ ÇIKARMAK OLMAZ’
 
- Seçimde görev alacak müÅŸahitlerin sayısını artırdık. Seçim tecrübesi fazla olan arkadaÅŸları seçtik, eÄŸitimler verdik arkadaÅŸlara. O seçimden çıkardığımız dersler bunlar. Ama ÅŸunu da görmek lazım, ev sahibi hatalı diye hırsızı suçsuz çıkarmak olmaz.
 
- Normal ÅŸartlarda eÅŸit oranda oy kazanmamız veya kazanmamız lazımdı. Ama öyle olmadı. Kurullar kesinleÅŸti, 2 Mart’ta. Bundan sonra itiraz olmaz diyorlar. Ben 2 Mart’tan önce seçim kurullarında kimler var diye istediÄŸimde yasak dediler. Ben müneccim miyim Ä°smail Bey, kim kanuna uygun, kim deÄŸil, nereden bileyim. Önceden veriyorlardı. Demek ki hata yaptıklarını anladılar.
 
‘Ä°NCELEME ADAYA GÖRE OLMAZ’
 
- Ä°nceleme adaya göre olmaz. Verilen bütün oylara göre yapılıyor Ä°smail bey. Bu çok anlamlı deÄŸil. Herkesin verdiÄŸi oy yerli yerine gitmesi lazım.
 
- Bu yanlışları, bu yanlış iÅŸlemleri yapan, seçime gölge düÅŸürenler soruÅŸturulsun, bulunsun diyor. Peki bu seçimde bir yanlış yoksa neden böyle bir karar veriyorlar. Ben kimin yaptığını bilemem ki. Bu yargının görevi. Bu adamları kim görevlendirdiyse onların bulunup, hesabının sorulması lazım.
 
- Seçmenin burada bir kabahati yok. Kabahat bu yanlışı yapanlarda. O da YSK’nın araÅŸtırıp, bulması gerekir.
- Hiç öyle düÅŸünmüyorum. Kanun diyor ki imzalı olacak. diyor. Bunların hepsi burada yazıyor. SöylediÄŸiyle kanunda yazan farklı ÅŸeyler. Bir hukuk adamının kanunlara göre hareket etmesi lazım. Bu kadar açık.
 
‘SOSYAL MEDYA DENEN ÅžEY ÇIKTI, MERTLÄ°K BOZULDU’
 
- Artık ortak Ä°stanbul hayalini, bu ÅŸehrin geleceÄŸini konuÅŸmak istiyorum, Rakibime diyorum ki, artık Ä°stanbul’a dönelim. Ä°stanbul’un projelerini konuÅŸalım. Benim rakibim Ekrem Ä°mamoÄŸlu. Sosyal medya denen ÅŸey çıktı, mertlik bozuldu. Konuyu tek taraflı düÅŸünmemek lazım, her iki tarafta da bu yapılıyor. Bir ÅŸey söylüyorsunuz, neyi söylemeye çalıştığınız bir kenara bırakılıyor, önü arkası kesilerek polemik oluÅŸturulmaya çalışılıyor. Bana, ‘yan yana gelseniz Ekrem Ä°mamoÄŸlu’yla’ diye sordular, ben ‘Olabilir’ dedim. Sonra arkasından, ‘benim programında yapalım’ dediler. Ben de buna, ‘Sormamız lazım’ dedim. Sosyal medyada tahribat oluyor, etkisi de hemen geçiyor, saman alevi gibi. Sosyal medya hayatımızın bir gerçeÄŸi ama sosyal medya sorumsuz medya deÄŸil, troller iletiÅŸimin güvenilirliÄŸine zarar veriyor
 
‘BEN Ä°STANBUL’U KONUÅžMAK Ä°STÄ°YORUM’
 
- Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok. Ben her türlü, her platformda varım. Tek bir ÅŸartım var, ben Ä°stanbul’u konuÅŸmak istiyorum. Ä°stanbul dışında konuÅŸamayacağımdan deÄŸil, Ä°stanbul’a haksızlık etmek istemem. Ä°stanbulluları da ekrana baÄŸlayıp zamanını yemememiz lazım
 
- Ä°nsanın kiÅŸisel haklarına yönelen her türlü ÅŸiddet kanunlar içerisinde cezasını bulmalı. Kanunlarda bu yönde bir yetersizlik varsa bunu ele alınıp deÄŸiÅŸtirilmesi lazım. Hiçbir ÅŸey olmamış gibi davranılırsa bu daha büyük suçların iÅŸlenmesini teÅŸvik eder. Ben onun yaşı kadar Ä°stanbulluyum

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.