Sosyal Medya

Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu: KHK'lıları sandık başına kim getirdi?

İstanbul seçimleri hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dikkat çeken bir çıkış yaparak şunları kaydetti: Neden KHK ile bunlar devlet görevinden uzaklaştırıldı? Çünkü, bunların sadakati Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine değil Pensilvanya’daki FETÖ haininedir. Dolayısıyla, bunlar KHK ile görevden uzaklaştırıldıktan sonra bunları sandığa kim getirdi?



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Avrasya Yerel Yönetimler BirliÄŸi'nin düzenlediÄŸi 'Milli Birlik ve Beraberlik' iftarına katıldı. Programda konuÅŸan ÇavuÅŸoÄŸlu, ramazan ayının birlik ve beraberliÄŸi pekiÅŸtirdiÄŸini dile getirerek, "Ülkemiz, milletimiz için bu birlik ve beraberliÄŸi daim kılmamız gerekiyor. Bugün dünya çok ilginç bir süreçten geçiyor, hızlıca deÄŸiÅŸiyor. Bunun bize sunduÄŸu fırsatları da var ama bir o kadar da bizleri, milletimizi, bizim coÄŸrafyamızı, dünya insanlığını karşı karşıya bıraktığı sınamalar ve tehlikeleri de var. Bizim önümüze çıkan fırsatları deÄŸerlendirmek için de birlik, beraberlik içinde olmamız lazım." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'ye yönelik çetin sınamaların yapıldığını ve bunların üstesinden gelmek için de birlik ve beraberliÄŸin çok önemli olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ülkemiz 17 yıldır içeriden ve dışarıdan gelen tehdit ve sınamalara karşı direncini göstermiÅŸtir. Tüm zorluklara raÄŸmen büyük bir mesafe kaydetmiÅŸtir ama bugün geldiÄŸimiz nokta bizi tatmin edemez." diye konuÅŸtu.
 
Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e yönelik hedeflerin gerçekleÅŸtirilmesi için çok çalışılması gerektiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, 2053 ve 2071 vizyonlarının da ÅŸimdiden ortaya konulması ve bunun için ÅŸimdiden çalışılmaya baÅŸlanması gerektiÄŸini ifade etti. 
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'de yaÅŸayanlar gibi yurt dışında yaÅŸayanlara karşı da sorumluluklarının bulunduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, bunun, önceliklerinden biri olduÄŸunu söyledi. Aynı ÅŸekilde, dünyanın farklı yerlerinde yaÅŸayan Türk soydaÅŸlarına da güçlü bir Türkiye'nin bulunduÄŸunun ve onlarla birlikte olduÄŸunun hissettirilmesi gerektiÄŸini belirtti.
 
ÇAVUÅžOÄžLU'NDAN KHK TEPKÄ°SÄ°
 
Ä°stanbul seçimlerinin önemli olduÄŸunu dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:
 
"31 Mart akÅŸamında veya o seçim günü yapılan usulsüzlüklerin giderilmesi bakımından önemlidir. Ben hukuktan bahsediyorum. Anayasamıza bakarım, ne diyor? 'Seçim sandıklarında kamu görevlileri olmalı sadece.' Peki 754 sandıkta binlerce sandık baÅŸkanı, o sandığın baÅŸkanı olan ve yönetiminde olan kiÅŸileri kim getirdi, atadı? Özel okullardan... Bu okulları kim örgütleyip getirdi sandığa koydu? KHK ile devlet görevine son verilen kiÅŸileri sandık görevlisi olarak kim yazdı? Neden KHK ile bunlar devlet görevinden uzaklaÅŸtırıldı? Çünkü bunlar, bunların sadakati Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine deÄŸil Pensilvanya’daki FETÖ haininedir. Dolayısıyla, bunlar KHK ile görevden uzaklaÅŸtırıldıktan sonra bunları sandığa kim getirdi?"
 
"YÜZDE 10'U SAYILDIÄžINDA 15 BÄ°N FARK DÜÅžTÜ"
 
Onlarca sandıkta sayım dökümü olmadığını aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, 90 sandıkta da sayım döküm cetvellerinin imzalanmadığını belirtti. Yüzlerce kısıtlı oyun kullanıldığını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Oyların yüzde 10’u sayıldı, yüzde 90’ı sayılmadı, yüzde 10’u sayıldığında 15 bin fark aradan düÅŸtü. Neden o sayımda, geçersiz sayılan oyların hepsinde Binali Beyin aleyhine geçersiz sayıldı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.