Sosyal Medya

Güncel

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 500 milyon euro

Dünya Bankası kentlerde sürdürülebilir kalkınma için Türkiye’ye 500 milyon euro finans verilmesini onayladı.



Dünya Bankası ‘Sürdürülebilir Åžehirler Projesi' kapsamında 2016 ve 2018'deki kredilere ek olarak Türkiye'ye 500 milyon euro daha ek finansman verilmesi kararını onayladı

Kurumun açıklamasında “Sürdürülebilir Åžehirler Programı, ilgilenen belediyelerin öncelikli yatırımları için finansmana eriÅŸimlerini saÄŸlayarak ve vatandaÅŸlarına daha iyi hizmet sunmalarına yardımcı olarak Türkiye'nin ÅŸehirlerinin ekonomik, finansal, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliklerini arttırmayı amaçlar” deniliyor.

Dünya Bankası tarafından cuma günü yayımlanan bültene göre finansman toplu ulaşım, su dağıtımı, atık yönetimi, enerji verimliliÄŸi, itfaiye hizmetleri ve sosyal hizmetler alanındaki belediye yatırımlarında kullanılacak.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame, “Türkiye'nin büyüyen ÅŸehirleri giderek artan iklim ve afet riskleri ile karşı karşıya. Bu risklere karşı gerekli hizmetleri saÄŸlamak ve Türk vatandaÅŸlarının yaÅŸamlarını iyileÅŸtirmek için çok çeÅŸitli altyapı tesislerinin sürdürülebilir ve dayanıklı bir ÅŸekilde tesis edilmesi gerekiyor. Sürdürülebilir Åžehirler Projesi için saÄŸlanan bu ek finansman yoluyla Türkiye'nin ÅŸehirlerinin sundukları hizmetleri artırmalarına ve iyileÅŸtirmelerine yardımcı olmaya devam etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.