Sosyal Medya

Güncel

Tel Aviv’deki mitingde, Erdoğan’a çirkin benzetme!

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de dün gece muhalefetin düzenlediği ve Osmanlı usülü feslerinin takıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının da yer aldığı mitingde yapılan konuşmalarda Erdoğan, ‘otoriter bir lider’ gösterilerek, Netanyahu’yu da Erdoğan’ın yolundan gitmekle suçladılar. Mavi-Beyaz ittifakının liderleri Gantz ve Lapid, Netanyahu'nun İsrail'i Türkiye'ye dönüştürmesine izin vermeyeceklerine yemin ettiler.



Ä°ÅŸgal devleti Ä°srail'in baÅŸkenti Tel Aviv'de dün gece, muhalefet tarafından düzenlenen ve 100 bine yakın kiÅŸinin katıldığı kitlesel mitingte yapılan konuÅŸmalarda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 'otoriter bir lidere' benzetilerek, BaÅŸbakan Netanyahu'nun da ErdoÄŸan olmasına izin verilmeyeceÄŸi söylendi.

a2

er

OSMANLI FESLERÄ° TAKTILAR

Muhalefetteki Mavi-Beyaz ittifakının önderliÄŸinde Tel Aviv'de, “Demokrasi için Savunma Kalkanı” pankartı altında düzenlenen mitingte göstericilerin bazıları BaÅŸbakan Netanyahu'nun, Ä°srail'i CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Türkiye'ninki gibi otoriter bir yönde ilerletme arzusu olduÄŸunu iddia etmek için Osmanlı usulü kırmızı frizler giydiÄŸi ve ErdoÄŸan fotoÄŸraflarıyla yürüdüÄŸü görüldü.

 

Muhalefet liderleri, BaÅŸbakan Netanyahu'nun Ä°srail demokrasisini tahrip edeceÄŸi konusunda kovuÅŸturma yapmamalarını saÄŸlayacak yasaları geçmesini engellemek için dün Tel Aviv Müzesi meydanında yapılan toplu gösteride yemin ettiler. KonuÅŸmacılar olayın ülke genelinde protesto hareketinin baÅŸlangıcı olacağına söz verdi.

a4

NETANYAHU'YA ‘SULTAN' SUÇLAMASI!

Mavi-Beyaz ittifakının liderlerinden Benny Gantz mitingde yaptığı konuÅŸmada, BaÅŸbakan Netanyahu'yu seçmenlerini aldatmak ve Ä°srail menfaatlerinin önünde kendi kiÅŸisel çıkarlarını takip etmekle suçladı. 
Gantz, kendisinin ve partisinin Ä°srail'in “kraliyet ailesinin veya saltanatın özel mülkü” olmasına izin vermeyeceÄŸini söyledi.
Gantz Cumartesi günü erken saatlerde Kanal 12'de yayınlanan bir röportajda ise Netanyahu'nun “Sultan deÄŸil BaÅŸbakan seçildiÄŸini” hatırlattı. Netanyahu'nun “padiÅŸah gibi davrandığını” iddia eden Gantz, BaÅŸbakanın amaçladığı yeni koalisyon ortaklarının “kuzu” gibi olduÄŸunu belirterek, “yanlış yoldan aÅŸağı” doÄŸru yürüdüklerini söyledi.

la

LAPÄ°D'TEN, CUMHURBAÅžKANI
ERDOÄžAN'A ÇÄ°RKÄ°N BENZETME

Mitingde konuÅŸan Mavi-Beyaz ittifakının  diÄŸer lideri Yari Lapid ise, muhalefetin Netanyahu'nun 2003'ten bu yana ülke içinde bir pozisyonda veya baÅŸka bir yerde hüküm süren Türkiye'nin Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı gibi davranmasına izin vermeyeceÄŸini söyleyerek, Türkiye CumhurbaÅŸkanına çirkin benzetmede bulundu. Lapid, konuÅŸmasını ,“Türk diktatörümüz olmayacak. Netanyahu'nun ErdoÄŸan olmasına asla izin vermeyeceÄŸiz ”dedi.

Netanyahu'ya ağır suçlamalarda bulunan Lapid konuÅŸmasını ÅŸöyle bitirdi: "Ne düÅŸünüyor, burada sessizce oturacağımızı mı? Mahkemeleri mahvedeceÄŸini ve sessiz kalacağımızı mı? Kızgınım çünkü buradayız!"

Ä°ÅŸçi Parti lideri Avi Gabbay de kalabalığa, "Gençler, demokrasi kaybının ekonomik fiyatını ödeyecek" dedi.

 Protestoculardan biri, "ErdoÄŸan zaten burada. Fes, karşı çıktığımız rejimin, her ÅŸeyin bir kiÅŸi tarafından kontrol edildiÄŸi ve insanların fikirlerini ifade etmekten korktukları rejimi sembolize ediyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.