Sosyal Medya

Tataristan Kazan’da, 15 bin kişilik İftar

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki düzenlenen, “7. Cumhuriyet İftarına bu yıl 15 bin kişi katıldı. Kazan-Arena stadyumundaki iftara, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da katıldı. Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin’in kıldırdığı akşam namazının ardından vatandaşlar Tatar mutfağına ait yemeklerle iftar yaptı.



f.1

f2

Rusya'da, Ramazan ayı her yıl daha coÅŸkulu ve anlamlı yaÅŸanmaya baÅŸladı. Özellikle Müslümanların yoÄŸun yaÅŸadığı ve camileriyle ünlü Tataristan Cumhuriyetinde düzenlenen iftar yemekleri büyük ilgi görüyor. Dün akÅŸamTataristan Cumhuriyeti'nin baÅŸkenti Kazan'da “7. Cumhuriyet Ä°ftarı” düzenlendi.

f4

Ä°FTARA KATILIM SAYISI 
HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Daha önceki yıllarda yaklaşık 10 bin kiÅŸinin katılımıyla yapılan Cumhuriyet Ä°ftarı'nda bu yıl 15 bin kiÅŸi bir araya geldi.

Kazan-Arena stadyumundaki iftara, Tataristan CumhurbaÅŸkanı Rüstem Minnihanov da katıldı.

Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin'in kıldırdığı akÅŸam namazının ardından vatandaÅŸlar Tatar mutfağına ait yemeklerle iftar yaptı.

f5

“SENEYE 20 BÄ°N KİŞİLÄ°K
Ä°FTAR DÜZENLEYECEĞİZ”

MüftüSemigullin iftarda yaptığı konuÅŸmada, “Bir kubbe altında 15 bin insan toplanıp Rabbimiz'e ibadet ettik, iftar yaptık. Belki de seneye 20 bin kiÅŸilik iftar düzenleyeceÄŸiz. Rusya‘nın tam ortasında 15 bin insanın katılımıyla iftar yapılması bence büyük bir iÅŸaret. Nedir bu büyük iÅŸaret? Bizim artık Kazan'da büyük bir camiye ihtiyacımız olduÄŸunun iÅŸareti.” dedi.

Ä°ftar, Tataristan MüftülüÄŸü, Kazan-Arena Stadyumu Kurumu ve Rusya Müslüman Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi iÅŸ birliÄŸiyle düzenlendi.

Geçen sene Kazan Tenis Akademisi'nde düzenlenen “Cumhuriyet Ä°ftarı”na yaklaşık 10 bin kiÅŸi katılmıştı.

f3_1

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.