Sosyal Medya

Numan Kurtulmuş: "Gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gençlik Kuruluşları Birliği tarafından Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen sahur programında konuştu.



"Bizim insanlarımız 25 yıldır Ä°stanbul’u bizim siyasi çizgimiz yönetiyor ya, bir yerde de rahata alıştı, bir yerde de bu kadar yıllık yönetimin, 17 yıllık AK Parti iktidarının vermiÅŸ olduÄŸu..." diyen KurtulmuÅŸ, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
 
"Ä°nsanlar yönetiyor, kusurlar, eksikler, hatalar, yanlışlar dolayısıyla bizim bu sofrada bulunacak nitelikteki arkadaÅŸlarımızın bir kısmının eleÅŸtirilerini biraz fazla ciddiye alarak 'bir ders vereyim, bir hadlerini bildireyim, ÅŸöyle bir sallayayım' dediklerine sizler de ÅŸahit oldunuz, bizler de ÅŸahit olduk. Evet 1 milyon 700 bin kiÅŸi sandığa gitmedi, yaklaşık 320 bin kiÅŸi sandıklarda geçersiz oy kullandı. Bunların yarısı boÅŸ oy. Yani gidip CHP’nin adayına veremedi, bize de kızdı.
 
Gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiÄŸfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız
 
Bir de size bir ÅŸey söyleyeyim, henüz kamuoyuna açıklanmadı. AK Parti’nin gücünü ve potansiyelini görmek bakımından söylüyorum. AK Parti kurulduÄŸundan bu yana bir defa da olsa AK Parti’ye oy vermiÅŸ seçmenlerin oranı yüzde 65’tir. AK Parti’nin Türkiye’deki siyasi tabanı asgari yüzde 65’tir. Ben kamuoyu araÅŸtırmasını söylüyorum. Oy vermiÅŸ sonra vermemiÅŸ, birkaç kez vermemiÅŸ sonra vermiÅŸ, birkaç kez oy vermiÅŸ sonra vermemiÅŸ. Bu büyük bir güçtür. Bu insanlarımızın hepsine ulaÅŸacağız, gönlü kırgın olanlara diyeceÄŸiz ki kırılma vakti ÅŸimdi deÄŸildir. Eksikleri, hataları söyleyenlere diyeceÄŸiz ki biz de siyaseti biliyoruz, eksikleri hataları görüyoruz, önce 23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiÄŸfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız ve yolumuza koÅŸar adım devam edeceÄŸiz. Ama kızgınlıkla, küskünlükle, kusura bakmayın hiç kimsenin de CHP’nin adayını oraya getirip oturtturmak gibi bir lüksü olamaz."
 
Biz de diyoruz ki biz bağımsız bir ülkeyiz, hesabımızı kitabımızı yaparız
 
KurtulmuÅŸ, ABD ile S-400 hava savunma sistemleri konusunda yaÅŸanan gerilime yönelik ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:
 
"Bir S-400 krizi yaşıyoruz. Çok münferit bir olay gibi görünüyor, hayır. Büyük resmin içine onu da koyun. S-400 meselesinin aslı ÅŸu. Türkiye’nin bir güvenlik ihtiyacı var. Biz kendimizi iÅŸte Kilis’e bombalar atıldı, ÅŸuraya bombalar atıldı. Kedimizi koruyacağız. Adamlara diyoruz ki verin Patriotları alalım, 'hayır vermem' diyor. Ä°yi o zaman ben S-400’leri alayım, 'hayır alamazsın' diyor. Çünkü bunların bu coÄŸrafyada bekledikleri Türkiye, istedikleri Türkiye kendinden gücü olmayan, emir kulu olan bir Türkiye’dir. Onun için diyorlar ki alamazsınız. Biz de diyoruz ki biz bağımsız bir ülkeyiz, hesabımızı kitabımızı yaparız ve inÅŸallah bu meselede de son noktaya geliriz. Büyük resmi görüyoruz, baÅŸkaları da görüyor. Bu senaryoları uygulayanlar da görüyor ve bu senaryoları uygulayanlar ÅŸunu biliyor. Bu coÄŸrafyada iÅŸlerin farkında olan, oynanan oyunların farkında olan, büyük düÅŸünen, güçlü ve imkanlarını arttırmak isteyen bir Türkiye’ye asla müsamaha etmek istemiyorlar. Meselenin özü budur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.