Sosyal Medya

Güncel

Hollande: Turizmde en güzel örnek Türkiye

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin turizmde örnek ülkelerden olduğunu söyledi.



Fransa'nın eski CumhurbaÅŸkanı François Hollande, dünyada turizm konusunda çok baÅŸarılı ülkelerin bulunduÄŸunu ve bunun en güzel örneÄŸinin Türkiye olduÄŸunu belirterek, "Türkiye turizmde çok baÅŸarılı bir altyapı çalışması yürüttü. Angola, Türkiye'yi örnek almalı" dedi.
 
'Turizmin Davos'u' olarak 2015 yılından beri Türkiye'de düzenlenen Dünya Turizm Forumu, dünya turizminin önemli temsilcileri ve çok sayıda Türk iÅŸ insanının katılımıyla Angola'nın baÅŸkenti Luanda'da gerçekleÅŸtirildi.
Fransa'nın eski CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Angola CumhurbaÅŸkanı Joao Lourençoe, Angola Turizm Bakanı Angela Bragança, konuk bakanlar ve Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum) BaÅŸkanı Bulut BaÄŸcı'nın katıldığı forumda, Türkiye'nin turizmdeki baÅŸarısına dikkat çekildi.
 
Forumda konuÅŸan Fransa'nın eski CumhurbaÅŸkanı François Hollande, petrol üretimi ve ihracatında Afrika'da ikinci büyük ülke konumunda bulunan Angola'nın turizmde Türkiye'yi örnek alması gerektiÄŸini söyledi.
 
Okyanusa kıyısı bulunan ve kilometrelerce uzunlukta sahil ÅŸeridine sahip Angola ile ilgili bilgiler paylaÅŸan Hollande, yeni geliÅŸim alanlarıyla turizmde dünyanın yıldızı parlayan bölgelerinden Afrika pazarına ışık tuttu.
 
Hollande, turizmde yüksek potansiyeli bulunan Angola'ya bu alanda baÅŸarılı olması için neler yapması gerektiÄŸi konusunda tavsiyelerde bulundu.
 
Dünyada turizm konusunda çok baÅŸarılı ülkelerin bulunduÄŸunu, bunun en güzel örneÄŸinin Türkiye olduÄŸunu kaydeden Hollande, "Türkiye çok baÅŸarılı bir altyapı çalışması yürüttü. Angola'nın da Türkiye gibi önce altyapı çalışmasını halletmesi gerekiyor. Angola, Türkiye'yi örnek almalı" dedi.
 
ANGOLA CUMHURBAÅžKANI'NDAN TÜRK TURÄ°ZMCÄ°LERE ÇAÄžRI
 
Angola CumhurbaÅŸkanı Joao Lourençoe ise konuÅŸmasında, ülkesinin turizm potansiyelinden bahsetti. 
 
Son yıllarda Angola'daki geliÅŸim ve deÄŸiÅŸimi anlattığı konuÅŸmasında ülkesi ile ilgili ayrıntıları paylaÅŸan Lourençoe, turizmin ülke ekonomisine saÄŸlayabileceÄŸi katma deÄŸeri anlattı.
 
Lourençoe, ülkesinin petrole bağımlılığından kurtulması ve ekonomik faaliyetlerin çeÅŸitlenmesi için gerçekleÅŸtirdikleri faaliyetlerden bahsederek, önemli teÅŸvikler sunduklarını ve sunacaklarını aktardı.
 
YATIRIMCILARA ÇAÄžRI
 
KonuÅŸmasında Türkiye'de turizm sektöründe yer alan yatırımcılara çaÄŸrıda bulunan Lourençoe, yeni çıkardıkları yatırım yasasıyla iÅŸ kurmayı kolaylaÅŸtırdıklarını vurguladı.
 
Lourenço, ''Türk turizm sektörünü yatırım yapmaları için Angola'ya bekliyoruz. Yeni çıkardığımız yatırım yasasıyla iÅŸ kurmayı kolaylaÅŸtırdık. Her türlü desteÄŸe hazırız. Yeni yatırım yasası vergisel kolaylıklar öngörüyor, sermayenin ülke dışına çıkarılmasına olanak veriyor. Asgari yatırım tutarı da istemiyoruz" dedi.
 
'TÜRKÄ°YE'YÄ° BÖLGEDE TANITACAÄžIZ'
 
World Tourism Forum BaÅŸkanı Bulut BaÄŸcı, sektör profesyonellerini World Tourism Forum kapsamında dördüncü kez bir araya getirmenin mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını belirterek, Türkiye ve dünyada böyle bir organizasyon olmadığının altını çizdi.
 
Forumda geleceÄŸin turizm politikalarını belirlediklerini, turizme dair yol gösteren vizyon raporları ortaya koyduklarını dile getiren BaÄŸcı, Çin'den ABD'ye kadar global turizme ve Türk turizmine dair içerik hazırladıklarını anlattı.
 
BaÄŸcı, böyle bir etkinliÄŸi Angola'da gerçekleÅŸtirmenin kendileri için çok önemli olduÄŸunu kaydederek, bir nevi Angola'ya fikir ve hizmet ihracatında bulunduklarını söyledi.
 
'TÜRKÄ°YE'YÄ° ROL MODEL ALMAK Ä°STÄ°YORUZ'
 
Angola'nın turizmdeki potansiyelinden bahseden BaÄŸcı, burada hayatın okyanusla birleÅŸik olduÄŸunu, milli parklardan, pırlantanın nasıl çıkartıldığına kadar çok sayıda farklı etkinliÄŸin kısa sürede görülebileceÄŸini bildirdi.
 
BaÄŸcı, Angola turizminin geliÅŸmesi için bu etkinliÄŸi düzenlediklerini belirterek, Angolalı yetkililerin de turizmde Türkiye'yi rol model aldığını, Türkiye modelini uygulamayı istediklerini vurguladı.
 
Toplantı sayesinde Angola'da Türkiye'yi tanıttıklarına dikkati çeken BaÄŸcı, "World Tourism Forum, Türkiye'nin bölgedeki tanıtımına da önemli katkı saÄŸlayacak. 2018'de Türkiye'ye gelen 1,4 milyon Afrikalı turist sayısını 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuÅŸtu.
 
"Turizmin Davos'u" olarak 2015 yılından beri Türkiye'de düzenlenen Dünya Turizm Forumu, dünya turizminin önemli temsilcileri ve çok sayıda Türk iÅŸ insanının katılımıyla Angola'nın baÅŸkenti Luanda'da gerçekleÅŸtirildi.
 
CumhurbaÅŸkanı, bakan ve yatırımcı düzeyinde önemli konuÅŸmacıların yer aldığı etkinlikte, Angola ve dünya turizmine iliÅŸkin geliÅŸmeler ele alınırken, yakın, orta ve uzun vadeli neler yapılabileceÄŸi deÄŸerlendirildi.
 
Turizmin sadece hizmet alanında deÄŸil yatırım, ülke politikaları ve yeni eÄŸilimler gibi farklı konular etrafında ele alındığı forumda, ülkeler arası iÅŸ birliklerinin geliÅŸtirilmesi hedefleniyor.
 
Bu yıl gerçekleÅŸtirilen forumda, Angola'nın yerel kültürel deÄŸerleri de tanıtıldı. Forumun gerçekleÅŸtirildiÄŸi kültür merkezinde kurulan stantlarda, Angola'nın sahip olduÄŸu tarihi ve doÄŸal güzelliklerin yanısıra kültürel deÄŸerleri de katılımcılara anlatıldı. Angola farklı yerel kıyafetlerini giyen gruplar, ülkenin yerel danslarını forum kapsamında sergiledi. 
 
Öte yandan, Angola'da çokça yetiÅŸen muz, papaya, yer fıstığı, patates gibi ürünlerin de tanıtımı gerçekleÅŸtirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.