Sosyal Medya

Güncel

Mavi Marmara şehidinin oğlu: Türkiye başta Mavi Marmarayı sahiplendi ama sonra böyle bir şey göremedik

Siyonist katiller tarafından şehid edilen İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, "israil den hesap soracak, onun suçlu oluğunu ilan edecek ve bir yaptırım olmazsa bile israilin suçlu olduğunun, masum sivilleri kasten öldürdüğünün tarihe geçmesi gerekir.



Abluka altındaki Gazze'ye insani yardım ulaÅŸtırmak için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi'ne 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda siyonist rejimin çeteleri tarafından saldırı düzenlenmiÅŸ, saldırıda 10 Müslüman ÅŸehit olurken onlarca Müslüman da yaralanmıştı.
 
Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne siyonist askerler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 10 vatandaşı ÅŸehid olmasına raÄŸmen Türkiye'deki davanın düÅŸürülmesine tepki gösteren Mavi Marmara ÅŸehitlerinden Ä°brahim Bilgen'in oÄŸlu Yusuf Bilgen, siyonistlerden hesap sorulması, suçlu olduklarının ve masum sivilleri de kasten öldürdüklerinin belgelenerek tarihe geçmesi gerektiÄŸini kaydetti.
 
"Mavi Marmara davası zihinlerde canlı kalmalı"
 
"Ne mutlu bizlere ki, halen Mavi Marmara olayı unutulmadı. Bizler ÅŸehid aileleri olarak bu olayın zihinlerde diri tutulmasını arzu ediyoruz." diyen Bilgen, "Mavi Marmara sorunu halen çözülebilmiÅŸ deÄŸil, bu dava halen kapanmadı. Filistin özgürleÅŸinceye kadar da bu dava devam edecektir. Kanımızı akıttığımız ve 10 ÅŸehid verdiÄŸimiz Mavi Marmara davası zihinlerde canlı kalmalı ve insanlar da Türkiye'nin bir parçasının, kanının Filistin'de aktığını hiçbir zaman unutmamalı. Bunun için elimizden geldiÄŸi kadar bu davayı gündeme taşımalı, unutturmamalıyız. Çünkü israil unutmamızı istiyor. Bizler ise tam tersi bu davayı canlı tutmak ve unutturmamak istiyoruz." diye konuÅŸtu.
 
"Filistin'deki zulmü ailemizde en yoÄŸun yaÅŸayan Åžehid Ä°brahim Bilgen'di"
 
"Filistin'deki kardeÅŸlerimize yapılan zulümden her zaman etkilendik." diyen Bilgen, Bu zulmü en yoÄŸun yaÅŸayanlardan birinin de babası Åžehid Ä°brahim Bilgen olduÄŸunu ve bunu da yaÅŸantısı ve ÅŸehadeti ile gösterdiÄŸini ifade etti.
 
Bilgen, "Babamın Mavi Marmara Gemisi ile Filistin'e gideceÄŸini öÄŸrendiÄŸimde ben Siirt'te deÄŸildim. Kocaeli Gebze'de öÄŸretmenlik yapıyordum. Babamın gideceÄŸini ailemden öÄŸrendim. Tabii bundan dolayı hiçbir zaman üzüntü duymadık, aslında gurur da duyduk. Zaten oralar bizim topraklarımız, o insanlar bizim insanlarımız. Ä°slam toprakları her zaman bizim gözümüzde birdi. Sınırlar ve dilimizin farklı olması hiç bir zaman kardeÅŸliÄŸimizi farklı kılmıyordu ve orada kardeÅŸlerimize zulüm ediliyordu." dedi.
 
"Mavi Marmara olayını hatırlatmak ve hiçbir zaman unutturmamak gerekiyor"
 
Mavi Marmara olayının üzerinden 9 yıl geçtiÄŸini hatırlatan Bilgen, "O zaman 9 yaşındaki bir çocuk ÅŸu anda 18 yaşında, küçük olanlar belki olayı hatırlamıyordur ama bizim görevimiz insanlara bu olayı hatırlatmak ve hiçbir zaman unutturmamak." dedi.
 
Bilgen, "Babam gitmeden önce aile fertleri olarak herkesi arayıp helallik istedi. Yüz yüze görüÅŸemedik ama telefonla görüÅŸtüÄŸümüzde yola çıktığını, bu iÅŸin sonunda ÅŸehadetin de olduÄŸunu belirterek haklarımızı helal etmemizi istedi. Bizler de hakkımızı ona helal ettik ve kutsal topraklarda bizlere dua etmesini istedik. Bu bizim son görüÅŸmemiz oldu. Mavi Marmara, Filistin'de yaÅŸanan zulme bir tepki olarak yola çıkan insanların hazırladığı bir konvoydu. Onun öncesinde bir kara konvoyu Türkiye ve baÅŸka ülkelerin katılımı ile yola çıkmıştı. Mısır üzerinden büyük mücadeleler sonucunda Gazze'ye geçmiÅŸlerdi. Hatta Mısır'da taÅŸlatılmışlardı. Daha sonra deniz üzerinde bu ablukanın kaldırılması amacıyla bir konvoy hazırlandı ve Türkiye'nin birçok ilinden katılım oldu. Bu konvoya, babam ve Metin Yardım da Siirt'i temsilen katılım saÄŸladılar." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"O insanlar Gazze'ye yardım ulaÅŸtırmak amacıyla yola çıkmışlardı"
 
31 Mayıs 2011 tarihinde iÅŸgalci rejimin uluslararası sularda bütün güçleriyle sanki karşılarında büyük bir askeri güç varmış da onlara savaÅŸ açmışçasına hareket ettiklerine dikkat çeken Bilgen, "Sözde en iyi yetiÅŸmiÅŸ askerleriyle saldırıda bulundular ve bu saldırı sonucu 10 Türkiye vatandaşı ÅŸehid oldu ve bunlardan biri de rahmetli babamdı. O insanlar Gazze'ye yardım ulaÅŸtırmak amacıyla yola çıkmışlardı. Hiçbir zaman  'Biz gidip israil askerleri ile karşılaÅŸacağız, onlara saldıracağız, onlar da bizlere karşılık verecek.' düÅŸüncesinde deÄŸildiler. Ama bir müdahale bekliyorlardı. israilin Türkiye hükümetine çeÅŸitli sözler verdiÄŸini ve böylesi kanlı bir müdahalede bulunmayacağını duyduk. Sözünü her zaman çiÄŸnediÄŸi gibi bu sözünü de çiÄŸnedi ve 10 ÅŸehid verdik." ifadelerini kullandı.
 
"Türkiye'de davanın sonlandırılmasından hiçbir ÅŸekilde razı deÄŸildik"
 
Türkiye'nin, en son meclis kararıyla Mavi Marmara'daki davayı düÅŸürdüÄŸünü ve hukuki mücadeleyi de sonlandırdığını ifade eden Bilgen, "Ama uluslararası davalar devam ediyor. Umudumuz, israilden hesap soracak, onun suçlu oluÄŸunu ilan edecek ve bir yaptırım olmazsa bile israilin suçlu olduÄŸunun, masum sivilleri kasten öldürdüÄŸünün tarihe geçmesidir. Türkiye'de davanın sonlanmasından hiçbir ÅŸekilde razı deÄŸildik, bu bizi derinden yaraladı. Burada yürütülen davanın hakkıyla sonuçlanmasını istiyorduk ama maalesef bizim istediÄŸimiz gibi olmadı. Türkiye baÅŸta Mavi Marmara davasını sahiplendi ama daha sonra aynı sahiplenmeyi görmedik. Mavi Marmara Gazze'deki ablukayı kırmaya yönelik baÅŸlayan bir hareketti ama maalesef bu abluka devam ediyor. Halen Kudüs, Batı Åžeria iÅŸgal altında ve ABD'nin de desteÄŸini alan israil türlü türlü oyunlarla Filistin'deki kardeÅŸlerimize zulüm yapmaya devam ediyor." dedi.
 
"Oradaki kardeÅŸlerimizin yalnız olmadığını göstermeliyiz"
 
Siyonist terör çetesinin, her yıl Ramazan ayının başında adeta Müslümanlarla dalga geçercesine Gazze'ye saldırı düzenlediÄŸine dikkat çeken Bilgen, bu durumun da baÅŸka Mavi Marmara olaylarına gebe olacağının göstergesi olduÄŸunu söyledi.
 
Bu Ramazan ayının başında da Gazze'ye uçaklar ve füzelerle saldırı baÅŸlatıldığını dile getiren Bilgen, "Ä°nsanları katlettiler. Yine dünya seyirci, yine abluka devam ediyor. Bu bizim içimizi acıtıyor. Bu durum baÅŸka Mavi Marmaralara gebe olduÄŸunun göstergesidir. Bu teröristlere oradaki kardeÅŸlerimizin yalnız olmadığını, bizim Müslüman kardeÅŸlerimize yapılan bu zulümden haberdar olduÄŸumuzu göstermemiz lazım. Ä°nÅŸallah daha bilinçli ve ÅŸuurlu hareket ederiz. Mavi Marmara'da dökülen bizim, Türkiye'nin kanının olduÄŸunu unutmamalıyız. Filistin'de dökülen kanın boÅŸuna akmadığını israile her defasında söylememiz, haykırmamız lazım ki, oradaki kardeÅŸlerimiz özgürlüÄŸüne kavuÅŸsun ve insanca yaÅŸasınlar. Böylelikle en uzak noktadaki bir Müslümana zulüm yapıldığında bütün Müslümanların tepki göstereceÄŸini bütün dünya anlamış olur. Bu ÅŸekilde israil ve diÄŸer zalimler, akan kanın hesabının sorulacağını öÄŸrenmiÅŸ olurlar. Zulüm yapmadan önce iki-üç kere düÅŸünmüÅŸ olurlar." dedi.
 
31 Mayıs'ta Mavi Marmara Gemisi'ndeki ÅŸehidlerin 9'uncu ÅŸehadet yıldönümünü anacaklarını belirten Bilgen, yaÅŸanan katliamın, bu yıl Ramazan ayına denk gelmesinin ve aynı zamanda da Kadir Gecesi'nin de o güne denk gelmesinin Allah'ın bir lütfu olduÄŸuna iÅŸaret ederek Marmara ÅŸehidlerinin ÅŸehadetinin kabul olmasını diledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.