Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan 'May’in istifa kararı' değerlendirmesi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, istifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı Theresa May’in Rusya ile İngiltere arasındaki ikili ilişkilere katkı sunduğunu hatırlamadığını söyledi.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin May'in iki ülke arasındaki oynadığı role iliÅŸkin bir sorusunu cevapladı.

May'in baÅŸbakanlığı dönemini " Rusya ve Ä°ngiltere iliÅŸkilerinin son derece zor geçen bir dönem" olarak nitelendiren Peskov, "(May'in) Rusya ve Ä°ngiltere arasındaki ikili iliÅŸkilerin geliÅŸmesine katkıda bulunduÄŸuna dair bir giriÅŸimini hatırlamıyorum." dedi.

Peskov, May'in istifa kararına iliÅŸkin konuÅŸmaya hazır olmadığını belirterek, Brexit sürecini yakından takip ettiklerini, Avrupa BirliÄŸi'nin Rusya'nın önemli bir ticari ortağı olduÄŸunu vurguladı.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise May'in istifa kararına iliÅŸkin sosyal medya hesabı üzerinden deÄŸerlendirme yaptı.

May'in istifa konuÅŸmasına yönelik videoyu "Oscarlık" olarak tanımlayan Zaharova, Ä°ngilizce'de "May" kelimesinin "Mayıs" anlamına gelmesine atfen, "Mantıklı. Mayısı bitiren hazirandır. (June ends May)" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.