Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu’dan Mısır Devlet Başkanı’na övgü: Arkadaşım Sisi’ye teşekkür ederim

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesindeki yangını söndürmek için yardım gönderen ülkeleri takdir ederken; Mısır’ın darbeci liderine övgü yağdırdı. Netanyahu, “Arkadaşım Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye iki itfaiye helikopteri gönderdikleri için teşekkür ediyorum' dedi.



foto2_1

foto1_2

Ä°ÅŸgal devleti Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, ülkesindeki yangının söndürülmesinde kullanılmak üzere iki yangın helikopteri gönderen darbeci Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi'ye övgüler yaÄŸdırarak, teÅŸekkür etti.

Ä°srail, bugünlerde yangınlarla boÄŸuÅŸuyor. Yangınları söndürmede zorlanan Ä°srail, komÅŸu ülkelerden yardım istemek zorunda kaldı. Yangınlar sürerken, Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu ve Kamu GüvenliÄŸi Bakanı Gilad Erdan (Likud), Tel Hadid'deki acil durum ve kurtarma güç merkezinde yangınla ilgili bir durum deÄŸerlendirmesi yaptı.

sisine.

ARKADAÅžIM, SÄ°SÄ°'YE TEÅžEKKÜR EDERÄ°M

Netanyahu ve Erdan, Polis MüfettiÅŸi Genel Moti Cohen, yangın söndürme ve kurtarma görevlisi BaÅŸhekim Genel Dedi Simchi, Ä°tfaiye Filosu Komutanı TuÄŸgeneral Nir Rosenthal ve MGK Savunma, DoÄŸa ve Parklar Ä°daresi'nden üst düzey yetkililerden durum hakkında bilgi aldı.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, “Birçok ülkeden yardım istedik. Yunanistan, Hırvatistan, Ä°talya, Mısır ve Kıbrıs Rum Yönetiminden yardım geldi ve bunu takdir ediyoruz. Arkadaşım Mısır Devlet BaÅŸkanı Sisi'ye iki helikopter gönderdikleri için teÅŸekkür ediyorum" dedi.

4 ÜLKE YARDIM GÖNDERDÄ°

Filistin otoritesi de dahil olmak üzere baÅŸka ülkelerden de yardım aldıklarını belirten Netanyahu, "Rusya dahil dört ila altı ülke pratik yardım göndermeye hazırlar. Biz yardım istemeden önce bile bize yardım teklif ettiler. Bu, bu ülkelerden bazıları bizim için çok önemli" dedi.

BaÅŸbakan Netanyahu, ayrıca yangınla mücadele ve kurtarma ekiplerini överek, “Mükemmel yönetimi için alkışlıyorum, zorluk hâlâ önümüzde” dedi.

Alevlerin kasabaları ve ormanları harap etmesinden bir gün sonra komÅŸu ülkelerin, yardım çaÄŸrısına cevap verdiÄŸini belirten Ä°srail'e BaÅŸbakan Netanyahu; önümüzdeki yıl Ä°srail'in yangınla mücadele uçakları filosunu geniÅŸletmeyi düÅŸündüÄŸünü de belirtti.

foto4_2

YANGINLAR BAZI BÖLGELERDE SÜRÜYOR

Öte yandan yangınların bazı bölgelerde sürdüÄŸünü belirten yetkililer, Kıbrıs'tan gelen yangın söndürme birimlerinin olay yerine ulaÅŸtığını açıkladılar. Yunanistan, Hırvatistan ve Ä°talya'dan uçakların da günün ilerleyen saatlerinde Ä°srail'de olması bekleniyor.

Öte yandan çıkan yangınlarda çok sayıda ormanlık alan kül olurken, düzinelerce evin de yandığı bildirildi.

Yangın bölgesindeki çok sayıda kiÅŸinin de baÅŸka yerlere tahliye edildiÄŸi açıklandı.

Tel Aviv'den Kudüs'e giden ana karayolu olan Route 443 bölümünün iki gündün kapalı olduÄŸu bildirildi.

Ä°tfaiye, bazı yangınların elektrik arızasından çıktığını belirtirken, bazı yangınların ise kundaklamadan kaynaklandığını açıkladı.

foto3_1

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.