Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'dan 1500 km'lik balistik füze denemesi

Pakistan ordu sözcüsü General Asıf Gafur, 'Şahin-2 karadan karaya balistik füze deneme atışımız başarıyla sonuçlandı. Konvansiyonel ve nükleer başlık taşıyabilen füzenin menzili bin 500 kilometre' açıklamasında bulundu.



Pakistan ordu sözcüsü General Asıf Gafur, Åžahin-2 füzesinin deneme atışının baÅŸarıyla gerçekleÅŸtiÄŸini açıkladı. Konuya iliÅŸkin açıklama yapan sözcü Gafur, "Åžahin-2 karadan karaya balistik füze deneme atışımız baÅŸarıyla sonuçlandı. Konvansiyonel ve nükleer baÅŸlık taşıyabilen füzenin menzili bin 500 kilometre. Åžahin-2, Pakistan'ın ihtiyacı olan bölgesel istikrar için gerekli caydırıcı güce sahip" ifadelerini kullandı.

UMMAN'DAKÄ° HEDEFÄ° VURDU

AA'da yer alan habere göre ordudan yapılan açıklamada ise atışın Umman denizindeki hedefini baÅŸarıyla vurduÄŸu, denemenin üst düzey ordu yetkililerince izlendiÄŸi ifade edildi. Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han'ın da füzeyi üreten ve atışı baÅŸarıyla gerçekleÅŸtiren mühendis ve askerleri tebrik ettiÄŸi bilgisi de açıklamada yer aldı. Pakistan geçen sene ve bu yılın ilk aylarında da uzun ile orta menzilli füze denemeleri yapmıştı. Yapılan denemelerde Åžahin ve Ghauri tipi füzeler kullanılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.