Sosyal Medya

Rabia Naz'ın babası mecliste konuştu: Nurettin Canikli cinayeti örtbas etti

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Meclis’te basın açıklaması düzenledi.



Baba Vatan, “Bizim kızımız hayattan kopartılmışken, ‘anne bağırmış, çocuk intihar etmiÅŸ’ durumunu sergilediler. Acaba sayın yetkililer hiç düÅŸündüler mi, o anne ne yaÅŸadı? O annenin dünyası yıkılmışken bir yandan iftiraya maruz kalmasını nasıl açıklayacaklar?” dedi.

Rabia Naz’ın babası Åžaban Vatan, “Uzun yıllarca hizmetini yaptığımız, gönülden desteklediÄŸimiz ve aynı zamanda eÅŸimin yönetici ve genel sekreterlik yaptığı AKP teÅŸkilatı Rabia Naz Vatan cinayetinde suskunluÄŸunu korumuÅŸ ve aynı zamanda ailemize baskı yapmıştır” dedi.

Kızının ölümünün ardından ‘Evlat Mitingi’ yaptığını hatırlatan Vatan ÅŸunları söyledi: “Devletimizin yöneticileri buna bile bile duyarsız kaldı. Neticede 26 Åžubat’ta sosyal medyada Rabia Naz Vatan cinayeti etkili bir ÅŸekilde gündemde durdu ve gündemde Nurettin Canikli ismi söylendi. Ben Canikli’ye ‘sayın’ demiyorum, çünkü çocuk cinayetinin örtbasında adı geçen, parmağı olan bir ÅŸahsiyetin benim nezdimde ‘sayın’ niteliÄŸi yoktur ve kendini aklayana kadar da bu böyle olacaktır.”

‘BÖBREĞİNDE BASÄ°T BÄ°R KÄ°ST VARDI’

“Bana Ä°çiÅŸleri Bakanı, ilk görüÅŸmemizde ‘ÇocuÄŸumun bir hastalığı olduÄŸunu ve çocuÄŸun da bunu bildiÄŸini’ söyledi. Evet, çocuÄŸumun bir hastalığı vardı ve kendisi de biliyordu. Olaydan 7 ay önce beraber doktora gitmiÅŸtik, böbreÄŸinde basit bir kist vardı. Bu nedir? ÇocuÄŸumun psikolojisinin bozuk olduÄŸu algısını oluÅŸturdular. Diyelim ki çocuÄŸumun psikolojisi bozuk, diyelim ki çocuÄŸuma annesi bağırdı da intihar etti. E peki, 5 metrelik bir mesafede çocuk nasıl koÅŸacak, 20 cm yükseklikteki bir engeli nasıl aÅŸacak? O engelin üstündeki 30 cm geniÅŸliÄŸindeki bir kiremiti, önündeki 4 meetre 30 cm verandayı nasıl aÅŸacak?”

‘ZATEN CEZAÄ° EHLÄ°YETÄ°M ALINDI’

“Geçen pazartesi günü Nurettin Canikli Twitter’dan madde madde bir açıklama yapıyor, ‘Baba acılı olduÄŸu için bugüne kadar bir suç duyurusunda bulunmadım, üzerine gitmedim’ diye. Babaya akıl yargılaması yapıldı 21 Mart’ta. O tarihten altı gün sonra da bizzat Nurettin Canikli’nin yaptığı suç duyurusunda ifade verdim. Ve bunu geri çektik diyorlar, nasıl geri çekmiÅŸler? Babanın zaten cezai ehliyeti alındı. SaÄŸ olsunlar, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ‘kesin’ yatış olarak sunulmuÅŸ bir durumla cezai ehliyeti kaldırılmış olan bir vatandaÅŸa sen nasıl suç duyurusu yapıyorsun? Kanunları mı bilmiyorsunuz Nurettin Canikli? Artık yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar ve Rabia Naz için adalet arayışımızda bahaneler üreterek karşımızda durmasınlar. Rabia Naz’ın canına kıyılana kadar ve bu örtbasın içinde Nurettin Canikli’nin isminin olduÄŸu zamana kadar AKP’liydim. Kusura bakmasınlar, çocuÄŸumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar.”

‘HATIRI SAYILIR KİŞİLER YARGILANSIN’

“Kızımın katillerini ortaya çıkartsınlar ve örtbas içinde bulunan sözde ‘hatrı sayılır’ diye geçen kiÅŸileri de yargılasınlar. Dokunulmazlığının kaldırılması gereken kiÅŸilerin dokunulmazlığı kaldırılsın. Meclis’e çocuk cinayetlerinin araÅŸtırılması için komisyon kurulsun teklifi gitmiÅŸti, neden kurulmadı? Bütün çocuklarımızın cinayetinin akıbetinin incelenmesini istiyoruz.”

1 Yorum

  1. Ä°brahim

    Mayıs 24, 2019 Cuma 14:42

    Denize düşen yılana sarılırmış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.