Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

CHP'li Muharrem İnce, geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Balıkesir'de yaptığı konuşmadaki sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açılan davada, 20 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.



Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava karara baÄŸlandı. Taraf avukatlarının son beyanlarını alan Mahkeme BaÅŸkanı Ä°lvan ÇaÄŸlar Uysal, Ä°nce'nin CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a 20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

ErdoÄŸan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından açılan davanın dilekçesinde Ä°nce'nin, 28 Mayıs 2018'de Balıkesir'de düzenlediÄŸi mitingde, "Sen 2001'de partiyi kurarken icazet almaya Pensilvanya'ya gittin mi, gitmedin mi? Soru o, soru basit. Kiminle gittiÄŸini de biliyorum. CumhurbaÅŸkanı seçildiÄŸimde kiminle gittiÄŸini açıklayacağım, günü ve saatiyle birlikte. Bana cevap ver." dediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Ä°nce'nin iddiasının, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kiÅŸilik haklarına ağır bir saldırı mahiyetinde ve asılsız olduÄŸu kaydedilen dilekçede, böyle bir iddianın dile getirilmesinin düÅŸünce özgürlüÄŸü çerçevesinde deÄŸerlendirilemeyeceÄŸi ifade edilmiÅŸti.

Dilekçede, "FETÖ ile mücadele edenleri haksız ithamlarla itibarsızlaÅŸtırmak, hele hele FETÖ ile iliÅŸkilendirmek bir FETÖ yöntemidir ve ancak FETÖ'nün örgütsel amaçlarına hizmet etmektedir" denilmiÅŸ, AK Parti'nin, ErdoÄŸan'ın liderliÄŸinde, sadece milletten icazet alarak kurulmuÅŸ bir siyasi parti olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Dilekçede, Ä°nce'den bu gerekçelerle 100 bin lira manevi tazminat talep edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.