Sosyal Medya

Güncel

Ruhani: Bu dönemin şartlarını devrim tarihinin hiçbir döneminde yaşamadık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımlarının başlamasının ardından 2018 ve 2019'da oluşan şartları devrim tarihinin hiçbir döneminde yaşamadıklarını söyledi.



BaÅŸkent Tahran'da bazı giriÅŸimci ve yatırımcılarla bir araya gelen Ruhani, burada yaptığı konuÅŸmada, ABD'nin Ä°ran'a yönelik yaptırımlarına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Ä°ran ekonomisini hedef alan yaptırımlarına deÄŸinen Ruhani, devrimin 40 yıllık tarihinde birçok baskıya maruz kaldıklarına iÅŸaret ederek, "2018-2019 yıllarındaki ÅŸartları devrim tarihinin hiçbir döneminde yaÅŸamadık. DüÅŸman, bütün çabasını ülkenin ekonomik ayaklarını oluÅŸturan petrol satışı ve bankacılık iliÅŸkilerini engelleme üzerinde yoÄŸunlaÅŸtırıyor" ifadelerini kullandı.

Uyguladığı ekonomik ambargolarla ABD'nin Ä°ran'daki deÄŸiÅŸik kesimleri baskı altına almayı hedeflediÄŸini dile getiren Ruhani, "DüÅŸman, bugün ülke ekonomisi üzerine en sert baskıları uyguluyor ve bununla ekonomik geliÅŸmeye engel olarak toplumun deÄŸiÅŸik kesimlerini etki altında bırakmayı ümit ediyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.